Reklam
Reklam

ONLAR VATANA DÜŞMAN SEVGİLİM

Mustafa AKAY Avatarı
Mustafa AKAY
04 Temmuz, 2023 10:08 tarihinde yayınlandı
0

Benim en büyük eserim Cumhuriyet’tir”
Kim demiş sözleri?
Önderlik ettiği dünyanın ilk ulusal kurtuluş savaşını zafere ulaştıran adam.
Kim O adam?

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak, Türkiye Cumhuriyet’i ilelebet payidar kalacaktır” diyen Mustafa Kemal Atatürk.
Karşısına yedi düvelin yanında, işbirlikçileri ve vatan satıcılarını da alarak Cumhuriyet’i kuran Mustafa Kemal Atatürk, elbette içten içe bu büyük eseri yıkmak isteyenlerin olacağını da biliyordu. Onun için halkını motive etme amacıyla bu sözleri söylüyordu. O bu tür söylevlerde bulunduğunda, savaştan çıkmış, yanmış yıkılmış bir ülkenin insanlarının özgüveni yerine geliyordu çünkü.
O, bir başka önemli laf daha etmişti. Demişti ki; “İktidarda bulunanlar gaflet, dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler”
Tüm öngörüleri zamanla gerçekleşti.
Her şeyi o zamanlarda gördü.
Cumhuriyet’in ve kendisinin düşmanları olacağını da biliyordu ve o günlerde buna işaret ediyordu.
Dedikleri bir bir çıkıyor.
Emperyalizm, Osmanlıyı parçalayıp yutma senaryosunu bugünlerde Türkiye için sahneye koyuyor.
Yerli işbirlikçiler emperyalizmin güdümünde ülkenin bölünüp parçalanması sürecini işletiyorlar.
Doğal olarak bu aralar akılları fikirleri Atatürk’te, Cumhuriyet’te, devrimlerde, Türk Milletinde. Türk Bayrağında.
Cumhuriyet bir yerlerine batıyor.

Türk Bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti…Milliyetçilik, bağımsızlık, özgürlük. En büyük düşmanları arasında. Gericilerdeki bu tutumu anlamak bir ölçüde mümkün. Çünkü,  onlar yüzyıllarca Türk’ü aşağıladılar, küçük gördüler. Peki, kendilerini solcu olarak tanımlayanlara ne demeli? Onlarda da bir Türklük Kompleksi var yıllardır. Bir türlü Türk’ü kabullenemiyorlar. Türk Sol’unun bir bölümü Kürdü, Ermeni’yi, Rum’u kabullenip, bunu bir prestij haline getirebiliyorlar. Olay Türk ve Türkiye’ye gelince sanki bir ayıp olarak görülüyor bu kesimlerce. Oysa, bayrak ulusal marş, bir ortak paydadır. Bu kesimlerin büyük bölümünde Atatürk düşmanlığı da oluşmuş durumda. Kendilerini ilerici olarak görenlerle, gericiler, Atatürk düşmanlığında aynı çizgide buluşabiliyorlar.

Nazım’ın şiirini bugüne uyarlarsak : “Onlar Atatürk’e düşman. Onlar Cumhuriyet’e düşman…Onlar Türk’e düşman. Onlar aydınlığa düşman… Onlar düşünen insana düşman. Onlar sevgilim vatana düşman.”

Onlar Atatürk’e düşman olmasalar sözleri bir bir silinir mi?
Onlar Cumhuriyet’e düşman olmasalar Cumhuriyet Bayramı yasaklanır mı?
Onlar Türk’e düşman olmasalar “Türk” anayasadan çıkarılmak istenir mi?
Onlar Türkiye’ye düşman olmasalar kuruluşların tabelalarından Türkiye Cumhuriyet’i kaldırılır mı?
Onlar düşünen insana düşman olmasalar devrimlerin yönünü geriye döndürmeye çalışırlar mı?

Onlar vatana düşman olmasalar, vatan topraklarını yabancılara satarlar mı? Onlar vatana drüşman olmasalar, “Hepimiz Ermeni’yiz” derken, “Türklükten utanırlar mı”

Kısacası, Mustafa Kemal Atatürk’ün yapıtları birer birer yok edilmeye çalışılıyor bugünlerde. Türkiye Cumhuriyeti .
Aynen Mustafa kemal Atatürk’ün dediği gibi, “iktidar sahipleri, gaflet, dalâlet ve hatta hıyanet” içindeler mi?
O zaman Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa Nutku yeniden okunmalı mı?
Zamanı gelmedi mi?

 

Yazarın Kaleminden

Tümünü Oku

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Haziran Pazar
1447 HİCRİ Zilhicce 28
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
03:08
  Güneş
05:09
  Öğle
12:55
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:55
  Akşam
20:30
  Yatsı
22:22

Video Haberler

Haber Sıralaması

boluda bir haftada 197 supheli gozaltina alindi dR1zaAzE
Gündem

Bolu’da bir haftada 197 şüpheli gözaltına alındı

huder genel baskani hasan oymak kumar oynama yasi 9a kadar dustu A86sdmjS
Gündem

HUDER Genel Başkanı Hasan Oymak: “Kumar oynama yaşı 9’a kadar düştü”

vezirkoprude ev soygunculari tutuklandi iskdE5UV
Gündem

Vezirköprü’de ev soyguncuları tutuklandı

orduda 3 aracin karistigi kazada 6 kisi yaralandi mID4WIbs
Gündem

Ordu’da 3 aracın karıştığı kazada 6 kişi yaralandı

Mustafa Erten son yolculuguna ugurlandi
Video Haber

Mustafa Erten son yolculuğuna uğurlandı