blank
Yusuf Korkmaz tarafından
11 Temmuz, 2024 11:04 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 1

Yasin Başkan Hem Dua Ediyor Hem Dua Alıyor

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Muhammet Yasin Aydın, Haftaya Esnaf Dualarıyla Başlamaya Devam Ediyor AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Muhammet Yasin Aydın, her hafta pazartesi sabahları düzenlenen geleneksel esnaf dualarına katılmaya devam ediyor. Esnafların bereket duasına iştirak eden Aydın, hem dua ediyor hem de esnaflardan dua alıyor. Başkan Yasin Aydın, haftanın ilk günü esnaf ziyaretlerinde bulunarak onların sorunlarını yerinde dinliyor ve çözüm üretmek için çalışmalara başlıyor. Son olarak Tarihi Çarşı İzzet Paşa Camii önünde düzenlenen duaya katılan Başkan Aydın, Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner ve beraberindeki esnafla bir araya geldi. PTT Şubesi Yeniden Açıldı Ziyaret sırasında esnaflar, çarşı bölgesine hizmet veren PTT şubesinin kapatılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Esnaflar, Başkan Aydın’dan PTT şubesinin kapatılmamasını ve hizmet vermeye devam etmesini talep etti. Başkan Yasin Aydın, hızla harekete geçerek Milletvekilleri ve PTT Baş Müdürü Ahmet Karagöz ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerin sonucunda, 3 gün gibi kısa bir sürede PTT Çarşı Şubesi yeniden açıldı. Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner ve çarşı esnafı, sorunlarını dinleyip hızlı bir şekilde çözüme kavuşturduğu için Başkan Aydın’a teşekkür etti. Başkan Yasin Aydın’ın esnafla kurduğu güçlü iletişim ve hızlı çözüm üretme becerisi, Safranbolu’da takdirle karşılanıyor.
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Hüseyin. Ozdemir

    Başkanım sizi tebrik ederim

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KBÜ’de başarılı akademisyenlere teşvik dönemi başlıyor

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, muvaffakiyete dayalı teşvik sistemiyle akademik performansı artırarak araştırma üniversitesi olma yolunda birinci 20’ye girmeyi hedeflediklerini söyledi.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Devri Akademik ve İdari Heyet Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın iştirakiyle gerçekleştirildi.
Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Büyükyılmaz, fakülte kısım liderleri ile akademik ve idari işçi katıldı.
Toplantıda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yürütülen çalışmalar ve yeni periyoda ait planlamalar ele alındı; akademik ve idari süreçlere dair değerlendirmeler yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesinin öncelikli amaçlarından birinin "Araştırma Üniversitesi" statüsüne ulaşmak olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda akademik performans, proje üretimi ve bilimsel yayın sayısını artırmaya yönelik adımlar attıklarını söyledi.
KBÜ’nün Türkiye’deki tüm üniversiteler ortasında 54’üncü sırada yer aldığını, şimdiki datalarla 44’üncü sıraya yükseldiğini hatırlatan Kırışık, şunları kaydetti:
"İlk 20’ye girmek çok sıkıntı değil. Üniversitemizde kendi bilişim sistemimizi oluşturuyoruz. Bu sistem üzerinden tüm akademik performansı, fakülte bazında Q1 yayın oranlarını ve muvaffakiyet endekslerini anlık takip edebileceğiz."
Başarıya dayalı yeni bir teşvik sistemini hayata geçirdiklerini söz eden Rektör Kırışık, akademisyenlerin yayın, proje ve bilimsel çıktılarla destekleneceğini söyledi. Kırışık, "Yayın, proje ve bilimsel çıktı üreten akademisyenlerimizi ödüllendireceğiz." diye konuştu.
Rektör Kırışık, üniversitenin toplumsal sorumluluk ve kültürel faaliyetlerine de değinerek, KBÜFEST ‘81 Vilayet Karabük Üniversitesinde Buluşuyor’ aktifliğinin öğrencilerin ve işçinin kendi memleketlerini tanıtmaları için kıymetli bir fırsat sunduğunu da söyledi.
Karabük Üniversitesi öncülüğünde organize edilen "Sosyalfest"in ise Türkiye hudutlarını aşarak memleketler arası bir marka haline geldiğini vurgulayan Kırışık, şunları aktardı:
"Sosyalfest’in ikincisini 10-11 Mayıs tarihlerinde farklı bir büyük kentte düzenleyeceğiz. Yapılacak şenlikte toplam 6 milyon TL ödül dağıtacağız. Toplumsal bilimlerde, inovasyonda ve girişimcilikte dünya çapında bir organizasyon olma yolundayız."
İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Ozan Büyükyılmaz ise İşletme Fakültesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Program kapsamında Rektör Kırışık tarafından, Karabük Üniversitesi İşletme Kısmının STAR (Sosyal Beşeri Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği) tarafından yapılan kıymetlendirme sonucunda 4 yıl müddetle akredite edilmesine katkı sağlayan akademisyenlere teşekkür evrakları verildi. Ayrıyeten evvelki periyot yöneticilerine ve 10 yılını dolduran idari çalışana de plaket takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Hüseyin. Ozdemir

    Başkanım sizi tebrik ederim

Yeni yorumlara kapalı.