Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Kasım, 2020 11:57 tarihinde yayınlandı
0

Vergi ve SGK alacaklarında yapılandırma başladı

Vergi ve SGK prim borçlarında yapılan yapılandırma için yasa düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Borcunu peşin ödemek isteyenlere indirim sağlanırken, 18 taksit imkanı da sunuluyor.

Başta devletin vergi ve SGK alacakları olmak üzere, oda aidatlarından öğrenim kredilerine, trafik para cezalarından çeşitli kanunlara göre verilen idari para cezalarına kadar geniş kapsamlı kamu alacağının yeniden yapılandırılarak tahsili amaçlayan düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenlemeyle, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yeniden yapılandırılabiliyor ve 18 taksitte ödeme kolaylığı getirildi.

EN FAZLA 18 TAKSİT

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar müracaat etmesi gerekecek ve en fazla 18 taksitte bu borçlar ödenebilecek. Taksitler iki ayda bir ödenecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda, işleyen faizler silinecek. İlk taksit ödemesi, Ocak 2021’de gerçekleştirilecek.

Vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları; trafik, seçim, nüfus para cezaları; Karayolu Taşıma Kanunu’na göre kesilen para cezaları; kara yollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezaları yapılandırma kapsamında…

YAKLAŞIK 500 MİLYARLIK KAMU ALACAĞI

Öğrenim katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, haksız alınan destekleme ödemeleri, kaynak kullanımı destekleme fonu, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı da yapılandırılabilecek.

Düzenlemeyle yaklaşık 500 milyarlık kamu alacağının yeniden yapılandırılması öngörülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ak parti heyeti hidirellez etkinliklerinde vatandaslarla bulustu tP56US49
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Parti heyeti hıdırellez etkinliklerinde vatandaşlarla buluştu

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ile AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Hıdırellez etkinlikleri kapsamında çeşitli köylerde vatandaşlarla bir araya geldi.

Bereket ve bolluğun simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez dolayısıyla düzenlenen programlara katılan AK Parti heyeti, vatandaşlarla sohbet ederek bayramlarını kutladı.

Heyet, Karabük merkeze bağlı Acıöz ve Başköy köyleri ile Safranbolu ilçesine bağlı Karıt, Tokatlı, Toprakcuma ve Karapınar köyleri, Eskipazar ilçesine bağlı Doğancılar köyü ile Eflani ilçesine bağlı Güngören ve Ulugeçit köylerini ziyaret etti.

Programlarda birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verilirken, Hıdırellez’in Anadolu’nun köklü kültürel miraslarından biri olduğu vurgulandı.

AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Uluçay ile teşkilat mensuplarının da eşlik ettiği ziyaretlerde vatandaşlarla yakından ilgilenen heyet, Hıdırellez’in sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin