blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uyuşturucudan 61 şahsa işlem yapıldı, 2 kişi tutuklandı

DÜZCE (İHA) – Düzce genelinde narkotik cürümlerle gayret gruplarının Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaptığı operasyonlarda 61 kuşkulu şahsa süreç yapılırken 2 kişi tutuklandı.
Düzce’de uyuşturucu husus satıcılarına, kullanımına yönelik operasyonlar tüm süratiyle devam ediyor. Bu çerçevede Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde polis ve Jandarma Narkotik Kabahatlerle Uğraş gruplarınca hataların önlenmesi, azaltılması ve hatalıların yakalanması için 24-30 Mart 2025 tarihleri ortasında icra edilen operasyonlarda 57 olaya müdahale edilirken, 61 kişi hakkında isimli süreç gerçekleştirildi, 2 kişi tutuklandı.
Çalışmalarda; 992 adet sentetik ecza, 54 gram esrar, 34 gram metamfetamin, 12 gram skunk, 26,9 gram bonzai, 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı ve 12 gram skunk ele geçirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
16 Haziran, 2025 18:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenişehir Açık Hava Sineması yeniden hayat buluyor

Karabük Belediyesi, kentin kültürel mirasında önemli bir yer tutan Yenişehir Açık Hava Sineması’nı yeniden işlevlendirerek kültürel yaşamın merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla başlattığı restorasyon çalışmalarında uygulama aşamasına geçti.

Yaklaşık 10 milyon 666 bin lira bedelle ihalesi gerçekleştirilen proje kapsamında alanda fiziki çalışmalar başladı. Restorasyon projesi, 1.912 metrekarelik bir alanı kapsarken, nostaljik yapının korunarak modern ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yeniden düzenlenmesini hedefliyor.

Sinema alanı kültürle buluşuyor
Projeyle açık hava sinemasına uygun oturma alanları oluşturulacak, peyzaj çalışmalarıyla çevre düzenlemesi yapılacak. Ayrıca alanda bulunan 133 metrekarelik yapı, kitap okuma ve çok amaçlı etkinlik salonuna dönüştürülerek çeşitli kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak. Yine proje kapsamında yer alan 30 metrekarelik büfe de günümüz koşullarına uygun şekilde yeniden yapılandırılacak.

“Kentin hafızasını geleceğe taşıyoruz”
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, alanın sadece fiziksel olarak yenilenmediğini, aynı zamanda kültürel işlevselliğinin de artırıldığını belirterek şunları kaydetti:

“Karabük’ün sosyal tarihinde özel bir yere sahip olan bu alanı sadece yenilemekle kalmıyor, kültürel işlevselliği artırarak yeni kuşaklara da taşıyoruz. Burası, bir sinemadan öte; insanların bir araya geleceği, kitap okuyacağı, kültürle iç içe olacağı bir yaşam alanına dönüşecek. Amacımız geçmişin izlerini korurken bugünün ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir kamusal alan ortaya koymak.”

Başkan Çetinkaya, restorasyonla birlikte Karabük’ün kültürel mirasına sahip çıkan bir şehir olarak yeni bir değeri daha bünyesine kattığını vurguladı.

blank
blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin