Karabük
İmsak 05:37
Güneş 07:02
Öğle 13:05
İkindi 16:20
Akşam 18:58
Yatsı 20:17
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Mayıs, 2014 14:52 tarihinde yayınlandı
0
0

I.Ulusal Öğrenci Proje Borsası Ödülleri Sahiplerini Buldu

Karabük Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Kulübü tarafından 29-30 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen “1.Ulusal Öğrenci Proje Borsası” yarışması sona erdi.

“1.Ulusal Öğrenci Proje Borsası”nın ikinci gününde öğrenciler projelerini jüri üyelerine sundular.

Yarışmada; Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Türk, PGM Mühendislik Kurucusu ve Ortağı Dr. Arif Çanacık, İGDAŞ Teknik İşler ve Onarım Müdürü Dr. Cevat Özarpa, Teknoplap Mühendislik Şirketi Teknik Müdürü Fevzi Özçelik, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Çelebi, Makine Mühendisi ve Gazeteci Hikmet Sivri, KARDEMİR A.Ş. Ray Profil Haddehanesi Müdürü İbrahim Tozlu, OSTİM Arus Koordinatörü Dr. İlhami Pektaş, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timurçin Saylar ve Boskay Metal Genel Müdürü Kaan Kalyoncu jüri üyeliği yaptılar.

Elektrik ve Elektronik, Bilişim, Enerji, Raylı Sistemler, Makine ve İmalat Teknolojileri, İnşaat-Mimarlık, Tekstil, Malzeme Teknolojisi, Robotik ve Otomasyon, Otomotiv, Biyomedikal- Tıp Teknolojileri, Nanoteknoloji, Çevre, Tarım ve Onarım gibi tematik alanların yer aldığı projelerin yarıştığı “1.Ulusal Öğrenci Proje Borsası”nda yaklaşık 40’a yakın öğrenci projelerini sundular.

Proje sunumlarının sonunda jüri üyelerinin verdiği oylar sonucunda; Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Tuncay Gök, CNC Su Jeti Eğitim Seti Tasarımı ve Uygulanası projesi ile 1. olarak 5000 TL’lik ödülü alırken,  Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Serdar Kokar “Parmak İzli Ehliyet Kontrol Sistemi”  projesi ile 2. olarak 4000 TL, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Hüseyin Uzun “Ergiyik Biriktirme Modelleme Esaslı Hızlı Prototipleme Cihazı Tasarımı ve İmalatı” projesi ile 3. olarak 3000 TL,  Mühendislik Fakültesi öğrencisi Yusuf Çağatay Ertuna “Sabit Kanatlı Tek Motorlu İnsansız Hava Aracının PID İle İrtifa Denetimi ve GPS Konum Takibi” projesi ile 4.olarak 2000 TL ve yine Üniversite  Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği 2.sınıf öğrencisi Ebubekir Ünlü “Uzaktan Atış Platformu”  projesi ile 5.olarak 1000 TL’lik ödülleri aldılar.

“1.Ulusal Öğrenci Proje Borsası” nın kapanış konuşmasını yapan Ar-Ge ve İnovasyon Kulübü Danışman Hocası ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Polat; “Öncelikle bu projede emeği geçen tüm öğrencilerimize, ayrıca yarışmaya katılıp ödül alan ve almayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Öğrenci arkadaşlarımıza fikirlerini sunacak güzel bir platform oluşturduğumuza inanıyorum. Değerli jüri üyelerimize bizleri kırmayarak buralara kadar geldikleri için teşekkür ederim. Ayrıca Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a bizlere verdikleri desteklerden dolayı da çok teşekkür ederim” dedi.

Ödül kazanan öğrencilere ödüllerini takdim eden Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Ülkemizin geleceğinin ne kadar parlak olduğunu gördüm ve sevgili gençlerimizi bir kez daha kutlama ihtiyacını duydum. Bu organizasyon uzun bir çalışmanın sonucunda gerçekleştirilmiştir. İlk başta Ar-Ge ve İnovasyon Kulübünün tüm üyelerini canı gönülden tebrik ediyorum. Değerli Dekanımız sevgili gençleri çok güzel bir şekilde yönlendirdi ve bu başarıyı yakaladık. Ben ayrıca

değerli Dekanımız Prof. Dr. Refik Polat’a da çok teşekkür ediyorum. Dün gerçekleştirdiğimiz açılış konuşmasında da belirtmiştim, Rektör olarak yaptığım organizasyonlardan daha güzelinin yapıldığını görüyorum. Karabük Üniversitesi Rektörü ve yöneticileri olarak bizler sevgili gençlere sadece lojistik destek sağlıyoruz. Rektörünü geçmiş Kulüp Başkanları var. Ben emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum. Beş kişiye ödül verdik ama diğer arkadaşlarımızda benim gözümde ödül kazandılar. Hiçbir emeğin boşa gitmediğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” dedi.

“1.Ulusal Öğrenci Proje Borsası” Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın jüri üyelerine plaketlerini takdim etmesi ile sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
11
Mart Çarşamba
1447 HİCRİ Ramazan 21
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
05:37
  Güneş
07:02
  Öğle
13:05
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:20
  Akşam
18:58
  Yatsı
20:17

Video Haberler

ceyre

KARDEMİR 2025’TE 1.679 TL ZARAR ETTİ

kpyeni 12

Karabük Birlik Medya Ailesi 5. Yıl İftarında Buluştu

fffffff

Karabük’te Öğrencilere Ramazan Boyunca Ücretsiz İftar

000

Gençlere Ücretsiz POMEM, PMYO, MSÜ ve BESYO kursu

beun eczacilik fakultesi 2025 2026 akademik kurul toplantisi gerceklestirildi qf7fDi6Y

BEUN Eczacılık Fakültesi 2025-2026 akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi

kpyeni 11

Karabük’te “Sanatın Diliyle Değerlerimiz” Sergisi Açıldı

22

Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği tamamlandı

ceyre
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
11 Mart, 2026 14:12 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR 2025’TE 1.679 TL ZARAR ETTİ

Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARDEMİR), 2025 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket yılı 1 milyar 679 milyon TL net zararla kapatırken, zarar bir önceki yıla göre önemli ölçüde azaldı. Ancak 2025’in son çeyreğinde açıklanan 724.4 milyon TL zarar, piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2025 yılı finansal tablolarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) açıkladı. Şirket, geçen yılın tamamında net zararını önemli ölçüde azaltmasına karşın, yıllık hasılatı gerilerken piyasa beklentilerinin oldukça altında kaldı.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderdiği konsolide bilançoya göre, 2024 yılını 3 milyar 697 milyon TL net zararla kapatan KARDEMİR, 2025 yılını 1 milyar 679 milyon TL net zararla tamamladı. Böylece şirketin yıllık bazda net zararı yaklaşık yüzde 54 oranında iyileşme gösterdi.

Yılın son çeyreğinde ise şirket, 724 milyon 427 bin TL zarar açıkladı. Matriks Haber’in 7 aracı kurumun katılımıyla düzenlediği bilanço anketine göre, piyasanın dördüncü çeyrek net kâr beklentisi ortalama 211,7 milyon TL seviyesindeydi. Açıklanan zarar, beklentilerin oldukça altında kalarak yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı.

HASILAT DÜŞTÜ, FAVÖK ARTTI

Şirketin operasyonel performansına bakıldığında, satış gelirlerinde gerileme dikkat çekti. KARDEMİR’in hasılatı, 2024 yılındaki 73 milyar 954 milyon TL seviyesinden, 2025 yılında 66 milyar 718 milyon TL’ye geriledi. Sadece dördüncü çeyrekte ise satışlar 18 milyar 519 milyon TL olarak kaydedildi.

Hasılattaki düşüşe rağmen, şirketin esas faaliyet karı 2024’teki 1,38 milyar TL negatif seviyesinden 2025’te 1,22 milyar TL pozitife döndü. Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) ise 5,48 milyar TL’den 6,83 milyar TL’ye yükseldi.

BİLANÇO BÜYÜDÜ, BORÇLAR SINIRLI ARTTI

Bilanço tarafında ise büyüme eğilimi gözlendi. Şirketin toplam varlıkları 107,29 milyar TL’den 127,04 milyar TL’ye yükselirken, özkaynakları 67,32 milyar TL’den 84,65 milyar TL’ye çıktı. Toplam borçlarda ise sınırlı bir artış yaşanarak 39,96 milyar TL’den 42,39 milyar TL’ye ulaştı.

Açıklanan sonuçlarla birlikte KARDEMİR’in piyasa değeri 36,6 milyar TL seviyesinde oluşurken, Piyasa Değeri/Defter Değeri (PD/DD) oranı 0,43 olarak hesaplandı. Şirketin zarar etmesi nedeniyle Fiyat/Kazanç (F/K) oranı ise hesaplanamadı.

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
11
Mart Çarşamba
1447 HİCRİ Ramazan 21
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
05:37
  Güneş
07:02
  Öğle
13:05
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:20
  Akşam
18:58
  Yatsı
20:17

Video Haberler

ceyre

KARDEMİR 2025’TE 1.679 TL ZARAR ETTİ

kpyeni 12

Karabük Birlik Medya Ailesi 5. Yıl İftarında Buluştu

fffffff

Karabük’te Öğrencilere Ramazan Boyunca Ücretsiz İftar

000

Gençlere Ücretsiz POMEM, PMYO, MSÜ ve BESYO kursu

beun eczacilik fakultesi 2025 2026 akademik kurul toplantisi gerceklestirildi qf7fDi6Y

BEUN Eczacılık Fakültesi 2025-2026 akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi

kpyeni 11

Karabük’te “Sanatın Diliyle Değerlerimiz” Sergisi Açıldı

22

Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği tamamlandı