Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçları Karabük’te devam ediyor

Karabük’ün mesken sahipliğini yaptığı U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe maçları devam ediyor.
Karabük Onur Futbol Sahası’nın konut sahipliğini yaptığı U-16 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe karşılaşmalarında altı farklı kentten 6 grup yer alıyor.
Şampiyonanın birinci gününde oynanan maçlarda Çankırı Yurdumspor ile Zonguldak Atletik Spor Kulübü 1-1 berabere kalırken, Ankara Anka Spor Kulübü, Sinop Tersanespor’u 1-0 mağlup etti.
Şampiyonanın ikinci gününde oynanan müsabakalarda ise Bartın Gençlerbirliği ile Sinop Tersanespor 2-2 berabere kalırken Kastamonuspor, Çankırı Yurdumspor’u 3-0 yendi.
Şampiyonanın final gayreti 20 Nisan Pazar günü saat 17.00’de Onur Futbol Sahası’nda oynanacak.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“İşte Birlik, Güçte Birlik: Karabük” projesinin eylem planı lansman toplantısı yapıldı

Karabük’te kamu ve sivil toplum iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan "İşte Birlik, Güçte Birlik: Karabük" projesi çerçevesinde hazırlanan hareket planı, düzenlenen lansman toplantısıyla tanıtıldı.
Karabük 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve eşi Süreyya Yavuz, Karabük Milletvekili Cem Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Baro Lideri Av. Emrah Köklü, İl Jandarma Kumandanı J. Kd. Alb. İsmail Gökcek, Vilayet Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye liderleri, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Mustafa Yavuz, projenin temel maksadının kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları ortasında sürdürülebilir ve güçlü bir yönetişim modeli oluşturmak olduğunu vurguladı. Vali Yavuz, 30 Aralık 2024 tarihinde başlatılan sürecin akabinde yaklaşık bir buçuk ay boyunca kamu ve STK temsilcilerinin 11 ana başlık altında ortak çalışma yürüttüğünü belirtti.
Hazırlanan Hareket Planı’nın 11 ana başlık, 46 alt başlık ve 188 faaliyetten oluştuğunu söz eden Yavuz, "Bu plan sırf bir evrak değil; kamu ile sivil toplumun ortak iradesinin eseri ve bir yol haritasıdır. Gayemiz, 2025 yılı boyunca planlanan 21 projeyi hayata geçirerek somut çıktılar elde etmek" dedi.
Vali Yavuz, komşuluk münasebetlerinin zayıfladığına dikkat çekerek, projenin toplumsal dayanışmayı yine inşa etme açısından büyük kıymet taşıdığını belirterek projenin, Karabük’te yaşayan yaklaşık 250 bin vatandaşa dokunmayı hedeflediğini kaydetti.
Toplantının devamında, Karabük Valiliği Sivil Toplumla Bağlantılar Müdürü Fikret Erdoğan tarafından Aksiyon Planı sunumu gerçekleştirildi. Erdoğan, kamu-STK iş birliğinde gelinen evreyi özetleyerek, planlanan faaliyetlerin nasıl hayata geçirileceğine dair bilgi verdi.
Afet idaresi, toplumsal dayanışma, kamu hizmetlerinin aktifliği, bağımlılıkla çaba, kalkınma, bayan ve çocuk hakları, özel ihtiyaçlı bireylerin desteklenmesi, kent kültürü, tanıtım, gençlik ve eğitim üzere alanları kapsayan planın, Karabük’ün gereksinimlerine somut tahliller sunması hedefleniyor.
Toplantının sonunda, belirlenen maksatların kamu kurumları ve STK’lar ortasında kurulacak uyumla kararlılıkla hayata geçirilmesinin ehemmiyeti vurgulandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.