blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Trabzon’da serinlemek için denize giren 2 çocuk boğuldu

Trabzon’da sıcakların başlaması ile birlikte Akçaabat ilçesinde serinlemek için denize giren 14 yaşlarındaki 2 çocuk boğularak hayatını kaybetti. Çocukların cansız vücutları dalgıçlar tarafından kıyıya çıkartıldı.
Alınan bilgiye nazaran, Akçaabat ilçesinin Söğütlü mahallesinde bugün öğlenden sonra denize giren iki çocuğun kaybolduğu bilgisinin 112’ye takımlarına ulaşmasının akabinde bölgeye Kıyı Güvenlik ve deniz polisi grupları ve dalgıçları gönderildi. Grupların karadan ve denizden yaptığı arama çalışmaları sonrasında 2 çocuğun cansız vücutları dalgıçlar tarafından kıyıya çıkartıldı. Ambulansa konulan cenazeler kimlik tespiti ve otopsi için Trabzon İsimli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çaycuma BİLSEM’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı göz doldurdu

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, geniş iştirakle kapılarını açtı.Fuarda öğrenciler, danışman öğretmenlerinin rehberliğinde yürüttükleri projeleri iştirakçilere anlatarak bilimsel süreci paylaşma fırsatı buldu.
Öğrencilerin bilimsel düşünme marifetlerini geliştirmeyi amaçlayan fuarın açılışına Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, şube müdürleri Muhammed Atlı ve Veli Ceng, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı.
Fuarda, Fen Bilimleri Öğretmeni Ali Demir’in yürütücülüğünde 5 danışman öğretmen ve 40 öğrenci misyon aldı. Araştırma, inceleme ve tasarım cinslerinde hazırlanan projeler; bilimsel yaklaşım, toplumsal yarar kriterleri doğrultusunda şekillendirildi. Toplam 19 proje, 6 farklı bilimsel alan ve 12 tematik başlık altında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Ziyaretçiler, öğrencilerin özgün fikirlerinden ve projelerin niteliğinden duydukları memnuniyeti lisana getirdi. Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, fuar sırasında yaptığı açıklamada, gençlerin bilimsel çalışmalara olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Bu tıp etkinlikler, geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sunuyor. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik ediyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.