Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ekim, 2023 00:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta yayladan dönen hayvanlara ekipler güvenli geçiş sağladı

Tokat’ta yayladan dönen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara jandarma ve polis ekipleri kara yolunda güvenli geçiş sağladı.
Tokat’ta yaylalarda olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların dönüşleri devam ediyor. Dumanlı Yaylası’nda 120 gündür bulunan bine yakın büyükbaş ve küçükbaş hayvanın dönüş yolunda kara yoluna girmesiyle jandarma ve polis ekipleri güvenli geçiş sağladı. Tokat-Sivas Karayolu’nda bulunan Kızıliniş olarak adlandırılan mevkiide kara yolundan geçmek zorunda olan hayvanlar için ekipler yolu kontrollü şekilde trafiğe kapattı. Hayvanların geçişini güvenli şekilde sağlayan ekipler, hayvanların geçmesinin ardından yolu tekrardan trafiğe açtı. Trafiğin kapanmasıyla hayvanların geçtiğini gören sürücüler ise hayrete düştü.

"4 aydır yayladayım"
Ekiplerin sayesinde güvenli bir geçiş yaptıklarını belirten Çoban Muammer Ulusoy, "4 aydır yayladayım, şu an dönüş yapıyorum. Kara yolundan geçerken jandarma ve trafik polisi bize eşlik etti. Allah onlardan razı olsun. Bine yakın hayvan var burada. Buradan güvenli şekilde geçtik" şeklinde konuştu.

"Kış geldiği için köylerine gidiyorlar"
Hayvanların güvenli şekilde geçmesinin sürücü ve hayvanlar için güzel olduğunu belirten Niyazi Soydan, "Öncelikle görevlilere teşekkür ediyorum, yol güvenliğini aldılar. Anladığım kadarıyla da yaz boyunca hayvanlar dağlarda yaşadı. Şimdi kış geldiği için köylerine gidiyorlar. Görev alan herkese teşekkür ediyorum. Uygulama güzel bir uygulama olmuş" ifadelerini kullandı.

"Yaylada hayvan otlatmadan dönüyorlar"
Yol geçişinde güvenlik güçlerinin bütün önlemleri aldığını belirten Bahattin Soyday, "Türk geleneklerinde ve kültüründe olan yaylada hayvan otlatmadan dönüyorlar. Kış bastırdığı için geri dönüşe başladılar. Bugün Karadeniz’deki yaylalara kar yağacağı söyleniyor. Hayvan sahipleri de hayvanlarını barınaklarına çekiyorlar. Burada güvenlik görevlisi arkadaşlar yol güvenliğimizi aldılar" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İş yerindeki kasayı kesip hırsızlık yapan hırsızlar jandarmadan kaçamadı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde girdikleri iş yerinde kasayı keserek içerisindeki paraları çalan 3 kişi, jandarma grupları tarafından Adana’da yakalandı.
Olay, 23 Eylül’de Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iş yerinde meydana geldi. Gece saatlerinde iş yerine giren maskeli 4 şahıs, hırsızlık yaparak kayıplara karıştı. İhbar üzerine harekete geçen Çorum Vilayet Jandarma Komutanlığı Cürüm Araştırma Timi’nin (JASAT) dedektifleri, olayı aydınlatmak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İş yeri ve etrafındaki yüzlerce saatlik kamera kaydını titizlikle inceleyen takımlar, şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Yapılan araştırmada, zanlıların farklı vilayetlerde de emsal hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edildi. Yürütülen koordineli çalışma sonucunda şüphelilerin Adana’da olduğu tespit edildi.
Adana’da düzenlenen operasyonla, olaya karışan 2 kuşkulu, cürümde kullandıkları araç ve cürüm eşyalarıyla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan 2 kuşkulu, "nitelikli yağma" ve "hırsızlık" cürümlerinden çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Jandarma gruplarının olaya karışan öteki 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin