blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ağustos, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta sıcaklardan bunalan köpek süs fıskiyesinde serinledi

Tokat’ın Erbaa ilçesinde, sıcak havadan bunalan bir sokak köpeğinin süs fıskiyesinde serinleme anları renkli imajlara sahne oldu. O anlar, etraftaki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Olay, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan süs havuzunda yaşandı. Sıcak havanın tesiriyle serinlemek isteyen köpek, fıskiyelerin önüne kendini bırakarak suyla oynamaya başladı. Suların yükselmesiyle birlikte keyfi daha da artan köpeğin sevinçli halleri, etraftakilere gülümseten anlar yaşattı. Fıskiyelerin altına giren köpek izleyenlerin ilgisini çekerken, bir vatandaş o anları cep telefonlarıyla kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ağustos, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yeşil altın fındıkta hasat başladı

Karadeniz Bölgesi’nin en değerli geçim kaynağı olan ve ‘yeşil altın’ olarak isimlendirilen fındıkta hasat başladı. Ordu’da sabahın erken saatlerinde bahçeye giren personeller, birinci hasada başladı.
Türkiye’nin en kıymetli geçim kaynağı olan fındıkta hasat başladı. Ordu’da, kıyı bölümleri için 4 Ağustos olarak belirlenen hasat tarihinin akabinde üreticiler ve emekçiler sabahın erken saatlerinde bahçeye girdi. Altınordu ilçesinin Saraycık, Turnasuyu ve Kayabaşı Mahallelerinde, Perşembe ilçesinin kıyı kesitlerinde erken olgunlaşan mahsullerini toplamak için sabahın erken saatlerinde bahçeye giren fındık üreticileri ve emekçiler, yeni dönemin birinci hasadını yapmaya başladı.

"Bölgenin en değerli geçim kaynağı"
Yaklaşık 20 kişilik takım ile birlikte bugün fındık hasadına başladıklarını belirten Cemalettin Erdoğdu, "Saat 07.00’de başlayıp, 17.00’de paydos ediyoruz. Yüksek kesitlerde fındık olmadığı için bu yıl kıyı bölümlerinde fındık toplamaya devam ediyoruz. Bu sene fındık için hoş bir fiyat bekliyoruz. İnşallah fındıktan ümidimiz var, Karadeniz Bölgesi’nin geçim kaynağı fındık. Biz her sene personel arardık, bu yıl emekçiler bizi arıyorlar. Zira fındık çok az" dedi.
Ozan Akçay isimli fındık emekçisi, 5 yıldan bu yana kendi takımları ile birlikte hasat yaptıklarını belirterek, "Bugün itibariyle hasada başladık. Az lakin yeniden de Allah rahmet versin. Çalışmak zevkli, fiyatların de yeterli olacağını varsayım ediyoruz" sözlerine yer verdi.

"Rekolte az"
Hacı Şenyurt ise hasada başladıklarını fakat fiyatların açıklanmamasının kendilerini huzursuz ettiğini kaydetti. Fındığın, Karadeniz Bölgesi’nin geçim kaynağı olduğunu söz eden Şenyurt, rekoltede önemli kayıp olduğunu da kelamlarına ekledi.

"Hasatta birinci günümüz, toplamak eğlenceli"
Fındık toplayarak aile iktisadına katkı sunduğunu aktaran Sabanur Yılmaz, "Bugün birinci günümüz ve şuan için eğlenceli geçiyor. Bu yıl fındık biraz az, geçen yıl kahverengi kokarca vardı. Sabahtan bahçeye giriyoruz ve akşam bırakıyoruz. Bahçe hoş olursa toplamak eğlenceli oluyor" halinde konuştu.

"Kendi harçlığımı çıkartıyorum"
Üniversite öğrencisi olan ve fındık hasadında çalışan Baht Durmaz, kendi bahçelerinde fındık olmadığından ötürü emekçi olarak çalıştıklarını, bu sayede kendi harçlığını kazandığını ve eğlenceli bir hasat yaptıklarını belirtti.

Öte yandan 2025 yılı fındık rekoltesi Ordu ili için 64 bin 149 ton olarak açıklanmıştı. Rekolte, 2024 yılında ise 202 bin ton olarak açıklanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.