blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tokat’ta sele kapılan 25 küçükbaş hayvan telef oldu

Tokat’ın Niksar ilçesinde dolu ve sağanak sonrası oluşan selde 25 küçükbaş hayvan telef olurken, çoban son anda kurtuldu.
Niksar ilçesine bağlı Çiçekli köyünde akşam saatlerinde tesirli olan dolu ve sağanak yağmur, sele neden oldu. Ortaba mevkisinde otlatılan koyun sürüsü, birdenbire bastıran dolu ve akabinde gelen şiddetli yağmur sonucu oluşan sel sularına kapıldı. Birinci belirlemelere nazaran yaklaşık 25 koyun ve kuzu telef oldu. Sürüyü otlatan çoban Cavit Eraslan (35) da sele kapılarak sıkıntı anlar yaşadı. Kendi imkanlarıyla sudan kurtulan Eraslan, köy muhtarını arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen muhtar ve köylüler, çobanı Niksar Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Tedavi altına alınan Eraslan’ın sıhhat durumunun yeterli olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Aralık, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Abant’ta şambrel eğlencesi: Kayak pistine çevirdiler

Bolu’nun doğal güzellikleriyle ünlü Abant Gölü Milli Parkı, kar yağışının ardından tamamen beyaza büründü. Hafta sonu tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistler milli parka akın ederken, yanlarında getirdikleri şambrel ve poşetlerle kayarak karın tadını çıkardı.
Bolu’da dün gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, Abant Gölü Milli Parkı’nda kartpostallık manzaralar oluşturdu. Kar kalınlığının yer yer 30 santimetreye ulaştığı milli park, hafta sonunda ziyaretçi akınına uğradı. Beyaz örtüyle kaplanan doğa harikasını görmek isteyen çok sayıda yerli ve yabancı turist, göl çevresinde yürüyüş yapıp bol bol fotoğraf çektirdi.

Şambrellerle, rampaları kayak pistine çevirdiler
Abant ile özdeşleşen şambrelle kayma geleneği, bu kış sezonunda da renkli görüntülere sahne oldu. Ziyaretçiler, yanlarında getirdikleri şambrel ve poşetlerle tepelerden kayarak eğlenceli anlar yaşadı. Karda doyasıya eğlenen tatilcilerin keyifli anları kameralara yansıdı.

"Kış mevsimini çok seviyoruz"
Ailesiyle birlikte karın tadını çıkarmak için milli parka gelen Melis, "Biz Boluluyuz ve kış mevsimini çok seviyoruz. Ailemle beraber buraya sezon içinde 3-4 defa geliyoruz. Gerçekten burası çok güzel, herkesin görmesi gerekir" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin