Karabük Postası tarafından
03 Ağustos, 2023 10:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TOBB 126. Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm merkezi Düzce’de açıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında faaliyet gösteren Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi’nin Düzce Ofisi için imzalar atıldı. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda (DTSO) düzenlenen protokole DTSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Meclis Başkanı Tanju Acar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cemal Aksan ve İbrahim Canpolat, Meclis Başkan Yardımcısı Murat Sert, TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel ve Arabulucu Tahkim Hakemi Ertan Özen katıldı. DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi’nin ülke genelinde çok ciddi sayıda dosyaya baktığını ve çözüme kavuşturduğunu belirterek, “Bugün burada TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Düzce Ofisi’ni devreye alıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Düzce Barosu ile gerekli yazışmalar yapılarak ekibimizin oluşması noktasında hazırlıklarımızı yaptık. Odamız bünyesinde fiziki alanlarımızı hazırladık. Nihayetinde konuyu imza aşamasına kadar getirdik. Önümüzdeki günlerde teknik açıklamalar ile birlikte İnşallah başvuruları almaya başlayacağız. Düzce Ofisi’nin oluşumunda bizlerden desteklerini esirgemeyen TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBBUYUM yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Düzce Ofisi’nin odamıza, ilimize ve bölgemize hayırlar getirmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı. Erdoğan Bıyık’ın ardından kürsüye çıkan TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel ve Arabulucu Tahkim Hakemi Ertan Özen de Düzce’de bu ofisi hayata geçiriyor olmaktan dolayı mutlu olduklarını, Düzce’de birçok başarılı işe imza atacaklarını söylediler. Yapılan konuşmaların ardından TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Düzce Ofisi’nin kurulmasına dair protokol Erdoğan Bıyık ile Çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel tarafından imza altına alındı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
20 Kasım, 2025 13:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Jiletler Geri Dönüşüme, Mama Sokak Hayvanlarına

"İşte Birlik Güçte Birlik: Karabük" projesi kapsamında imzalanan protokolle, berber ve kuaförlerden toplanan jiletlerin geri dönüşümünden elde edilecek gelir, sokak hayvanlarının ihtiyaçları için kullanılacak.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un himayelerinde başlatılan "İşte Birlik Güçte Birlik: Karabük" Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında yeni bir çalışma hayata geçirildi. "Birlikte yaşama kültürünün oluşturulmasında sivil toplumun rolü" temasıyla düzenlenen çalışma için iş birliği protokolü bugün imzalandı.

Proje, çok paydaşlı bir işbirliği ile yürütülecek. Karabük Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Karabük Belediyesi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Karabük Sağlık, Temizlik, Güzellik ve Bakım Hizmetleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası projenin ortakları arasında yer alıyor.

ÇEVRE VE SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÇİFT TARAFLI FAYDA

Projenin temel hedefleri arasında; jilet atıklarının çevreye verdiği zararın önüne geçmek, sıfır atık bilincini yaygınlaştırmak ve berber/kuaförlerde oluşan jiletleri güvenli bir şekilde toplayarak geri dönüşüm ekonomisine kazandırmak yer alıyor. Projenin en dikkat çeken yönü ise, geri dönüşümden sağlanacak gelirin, sokak hayvanlarının mama, bakım, rehabilitasyon ve barınma ihtiyaçları için kullanılacak olması.

200 ADET JİLET KUTUSU DAĞITILACAK

Protokol kapsamında ilk somut adım atıldı ve Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından üretilen 200 adet özel jilet toplama kutusu hazırlandı. Bu kutular, il genelindeki berber ve kuaförlere dağıtılarak atık jiletlerin kaynağında ayrı toplanması sağlanacak. Bu sayede atıkların geri dönüşüm sistemine daha hızlı ve verimli bir şekilde dahil edilmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin