blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tarihi karakterleri sınıfta öğrencileriyle buluşturuyor

Rize’de Tarih Öğretmeni Seçkin Okur derste anlatacağı Türk büyüğünün kılığına girerek çocuklara akıllarda kalıcı eğitim sağlıyor.
Rize’nin Çayeli ilçesinde eğitim veren Ahmet Hamdi Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi’nde Tarih Öğretmeni olarak misyon yapan Nadir Okur, anlattığı bilgilerin öğrencilerin aklında daha kalıcı bir yer alması için farklı bir metot geliştirdi. Okur, üzerine giydiği kıyafetler ile o gün anlatacağı tarihi karakterin kılığına bürünerek öğrencilerin karşısına o denli çıkıyor. Öğretmenlerinin derse o formda girdiğini gören öğrenciler hem şaşırıyor hem de dersi daha bir dikkatli dinliyor.
Geliştirdikleri sistem ile öğrencilerin derslere iştirakinin daha da arttığını fark ettiklerini lisana getiren Okur "Milli Eğitim Bakanlığının yeni yürürlüğe koyduğu Türkiye yüzyılı maarif modeli çerçevesinde gençlerimizin kalıcı öğrenmesini sağlamak emeliyle bu türlü bir proje başlattık. Projemizde Sultan II AbdülhamiD, Metehan’dan Mustafa Kemal Atatürk’e kadar birçok Türk büyüğümüzün kostümü var. Bahis sırası geldiğinde bu kostümlerle anlatım yapıyoruz. Öğrencilerin derse iştirak ilgisi çok büyük arttı, hatta öğrencilerden hayat uzunluğu unutmayacaklarına dair geri dönüşler aldık. Öğrenciler ve benim için özel dersler bunlar hiç unutulmayacak anı kalacak bizlere. Bir sonraki derste Sultan Alparslan derse gelip anlatım yapacak" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gümüşhane’de bir evin bahçesinde vaşak görüntülendi

Gümüşhane’de bir evin bahçesinde vaşak görüntülendi. Doğada görülmesinin güç olduğu bilinen ve utangaç tavırlarıyla bilinen vaşak, ağır kış şartları nedeniyle yerleşim yerlerine kadar indi.
Merkeze bağlı Söğütağıl köyünde, doğada görülmesi oldukça güç olan ve utangaç tavırlarıyla bilinen bir vaşak, kışın sert yüzünü göstermesiyle birlikte yerleşim yerlerine kadar indi. Karın beyazlığı üzerinde asil duruşuyla dikkat çeken vaşak, köylüler tarafından hayranlıkla izlendi.

Görenler şaşırttı
Bir evin bahçesine kadar yaklaşan vaşak, çevredeki insanlara aldırış etmeden bir süre karların üzerinde vakit geçirdi. Vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde, vaşağın sağlıklı olduğu ve çevreyi meraklı gözlerle incelediği görülüyor. Uzmanlar, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının zaman zaman bu şekilde köylere kadar inebileceğine dikkat çekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin