Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Haziran, 2017 15:05 tarihinde yayınlandı
0

Şimdide Üniversite Öğrencilerini Kullanıyorlar

 

Engelliler için dergi sattıklarını   iddia eden kişi veya kişiler şimdi de maddi sıkıntı içinde olan Üniversite öğrencilerine kapı kapı dergi sattırıyorlar ve  öğrencilere ödeme yapmayarak da öğrencileri mağdur durumda bırakıyorlar

Son yıllarda tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de Engelli vatandaşlara yardım  iddiası ile dergi satanların sayısı her geçen gün artarken, dergileri satmak için bulunan yöntemler de bu kadarı da olmaz dedirtiyor. Bu işleri yapanların maddi durumu iyi olmayan Üniversite öğrencilerini kullanarak dergileri sattırdıkları ifade edilirken, öğrencilere ödeme yapmayarak da öğrencileri mağdur durumda bıraktıkları belirtiliyor.

Diğer yandan sadece engelli vatandaşların adını kullanarak değil, Lösemi Derneklerinin adlarını kullanarak  da vatandaşları kandıranların sayısının hızla arttığı bildiriliyor.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ KULLANARAK MAĞDUR DURUMDA BIRAKIYORLAR

Yıllardır farklı metotlarla haksız kazanç sağlama yolunu seçenler şimdi de Üniversite öğrencilerini kullanmaya başladılar. İnternet üzerinden yaptıkları ilan ile Üniversite öğrencilerine cazip kazanç imkanı sunan simsarlar, öğrencilerle önce sözleşme yapıyor, sonra günlerce dergi sattırıp hakkını vermiyorlar. Hak arayan öğrenci ise tehdit ediliyor.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, “Artık bunlardan bıktık. Üç beş kuruş uğruna bizlerin onurunu hiçe sayıyorlar” dedi

Başka İllerden gelerek özellikle Hürriyet Caddesi üzerinde kendi adlarını kullanarak dergi satanlardan bıktıklarını ifade eden Başkan Muhittin Yılmaz, “Bizi kullanarak vatandaşların duygularını istismar ediyorlar. Defalarca bu konuda açıklama yapmamıza rağmen önünü kesemedik. Biz vatandaşı tekrar tekrar uyarıyoruz. Bu istismarcılara kanıp dergi satın almasınlar. Dergiler engellilerin yararına satılmıyor. Bu sahtekarlar bizim üzerimizden rant sağlıyor. Bunlar dergiyi değil bizim onurumuzu 5 TL’ye satıyorlar.  Şimdide maddi sıkıntı içinde olup çalışan üniversite öğrencilerini ağlarına düşürerek dergi satı

Trıp, öğrencileri kullanıp ücretlerini ödemediklerini, öğrencileri emeklerini sömürdüklerini öğrendik. Çok yazık. Biz yetkilileri bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi

Engelliler kullanılarak çok büyük paralar kazanılıyor, bu paralarla da günlerini gün ediyorlar. Engelliler adına hazırladıklarını söyledikleri ürünleri satarken engelli çocuklar, engelli kadınlar ve tüm engellileri buna alet ediyorlar. Engelliler üzerinden duygu sömürüsü yapıyorlar. Vatandaşlarımız bilmeli ki yaptıkları bu yardımlar engellilere gitmiyor. Engellilerin sırtından kazanç sağlayanlara gidiyor” diye konuştu.

Diğer yandan satılan dergilerdeki iletişim adreslerine ulaşmaya çalıştığınızda böyle adreslerin olmadığını, telefonların başkalarına ait olduğu, yada farklı durumlarla karşılaşılabiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
thorsten fink boyle bir kulubun parcasi oldugum icin cok mutluyum JFEIRTT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Thorsten Fink: “Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Göztepe maçının ardından, sezonu güzel bir galibiyetle bitirdiklerini ve bu kulübün bir parçası olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig’in son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe’yi 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, mücadeleyi değerlendirdi. Kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Fink, “Bugün çok şey oldu. Sezonu tamamladık. Harika bir sonuç ve çok iyi performansla sezonu tamamladık. Topa sahip olmada ve geçiş oyununda ekili olduğumuzu gösterdik. Herhangi bir iddiamız olmadan oynadık. Gol yemeden maçı tamamlamak da sevindirici. Sezonu artı averajla bitirdik. Takımın sezon genelindeki performansı, iyi başladı, sonrasında düşüşe geçti ve şimdi de harika bir takıma sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Bizden ayrılacak hoca ve oyuncular var. Bazı oyuncular ayrılacak, bazıları ayrılmak isteyecek. Transfer dönemi geliyor, oyuncularımıza teklifler gelecek. Ayrılacak oyuncularımıza ve teknik ekibimize şükranlarımızı sunuyorum. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum. Ayrılıklar sonrası hangi oyuncuları alacağımıza karar vereceğiz. Gelecek oyuncularla alakalı çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin