Samsun’da 3,8 ton kaçak avlanmış midye ele geçirildi - Karabük Haber Postası
samsunda 38 ton kacak avlanmis midye ele gecirildi qLxwFnqX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da 3,8 ton kaçak avlanmış midye ele geçirildi

Samsun’da polis takımlarının gerçekleştirdiği operasyonda, 207 çuval içinde toplam 3 ton 820 kilogram kaçak avlanmış midye ele geçirildi.

Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ile Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü gruplarınca yürütülen ortak çalışma kapsamında durdurulan bir kamyonette yapılan denetimlerde, “kum şırlanı” olarak isimlendirilen 3 ton 820 kilo midye ele geçirildi. Doğal hayat alanlarından kaçak olarak toplanan midyeler, ekosisteme yine kazandırılmak üzere polis gruplarınca denize bırakıldı.

Olayla ilgili 2 şahsa, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında toplam 75 bin 540 TL idari para cezası uygulanırken, kamyonete ise Karayolları yol kenarı kontrol istasyonunca fazla tonaj nedeniyle 51 bin 026 TL para cezası kesildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vsvsvsvs
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
25 Mart, 2026 15:28 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’ten MSÜ Sınavında Büyük Başarı

2026 Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Karabük’ten önemli bir başarı geldi. İl genelinden 5 öğrenci Türkiye sıralamasında ilk 1000’e girdi.

Açıklanan sonuçlara göre, Mehmet Vergili Fen Lisesi öğrencisi Pusat Kocabayır Türkiye 46’ncısı olarak dikkat çekerken, aynı okuldan Elif Bayram 134’üncü, Kağan Ay 457’nci ve Ömer Asaf Timirli 716’ncı sırada yer aldı. Şehit Murat Akdemir İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Berru Nisa Yüksel ise Türkiye 958’incisi oldu.

Elde edilen başarı dolayısıyla İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, öğrencileri ve okul idarecilerini makamında kabul ederek tebrik etti. Öğrencilerle başarı hikâyeleri üzerine sohbet eden Akbaş, gösterdikleri azim ve gayretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Akbaş, yaptığı değerlendirmede, öğrencilerin Türkiye genelinde ilk 1000 içerisinde yer almasının önemli bir başarı olduğunu belirterek, “Bu sonuç, ilimizin akademik başarı seviyesini bir kez daha ortaya koymuştur. Her yıl artarak devam eden akademik başarılarımızın LGS ve YKS’de de süreceğine inanıyorum. Eğitim kenti Karabük olarak emin adımlarla ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Akbaş, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ederek eğitim hayatlarında başarılar diledi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin