karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
samsunda 16 milyon tllik av pulu geliri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Kasım, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Samsun’da 1,6 milyon TL’lik av pulu geliri

Samsun’da 2024 yılı içerisinde satılan 3 bin 74 adet avlanma pulundan 1 milyon 690 bin TL gelir sağlandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğü tarafından bu yıl Samsun’da 11 avcılık kursu açıldı. Bu kursları başarıyla tamamlayan 198 kişi avcılık belgesi almaya hak kazandı. Bu dönemde Samsun’da 3 bin 74 adet avlanma pulu satışı gerçekleşti. Pul satışlarından toplam 1 milyon 690 bin TL gelir elde edildi. Ayrıca Samsun’da toplam 4 bin 935 avcı bulunurken, 7 de fahri av müfettişi görev yapıyor.
Öte yandan bölge müdürlüğü tarafından 2002-2024 yılları arasında 2 bin 343 yaban hayvanı tedavi edilerek tekrar doğal yaşam alanlarına bırakıldı. 2024 yılında tedavi edildikten sonra canlı olarak doğaya bırakılan yaban hayanı sayısı ise 38 olarak kayıtlara geçti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
trabzondan suriyedeki cadir kente kardes eli Ibu9Mk3n
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Trabzon’dan Suriye’deki çadır kente kardeş eli

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Halep’te düzenlenen iftara katılmak üzere Suriye’ye giden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, savaş mağduru Suriyelilerin yaşadığı Shamarin çadır kentini ziyaret etti.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ramazan boyunca Halep’in Eşrefiye Mahallesi’nde yüzlerce savaş mağduruna iftar veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, organizasyonu yerinde incelemek üzere Trabzon Valisi Tahir Şahin, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar İlçe Başkanı Seyit Hisoğlu, bazı meclis üyeleri ve belediye yöneticilerinden oluşan yaklaşık 25 kişilik heyetle dün Suriye’ye gitti. Sabah uçakla Trabzon’dan Gaziantep’e giden heyet, buradan karayoluyla Kilis’e geçerek Vali Ömer Kalaylı’yı ziyaret etti.
Kilis’ten Öncüpınar Sınır Kapısı’nı geçerek Suriye’ye ulaşan Trabzon heyeti, ilk olarak Shamarin çadır kentini ziyaret etti. Başkan Genç, burada Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen yardım dağıtımına katılarak, kampta yaşayan savaş mağduru Suriyelilerle sohbet etti ve Ramazan ayının başta mazlum coğrafyalar olmak üzere tüm dünyada barış ve huzura vesile olmasını temenni ettiğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin