karabuk
İmsak 05:51
Güneş 07:16
Öğle 13:07
İkindi 16:14
Akşam 18:48
Yatsı 20:07
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
samsun sehir hastanesinde sona dogru NRNiXM4B
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Samsun Şehir Hastanesi’nde sona doğru

Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, "Samsun Şehir Hastanesi inşaatımızın tamamlanma oranı yüzde 98,5’a ulaştı. Bu rakam fiziki sürecin tamamlanıp, yapısal çalışmalarda da artık son aşamaya geldiğimizi bize gösteriyor" dedi.
Samsun Şehir Hastanesi inşaatının son durumu ve planlanan çalışmaların değerlendirildiği toplantı Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticileri, ilgili birim sorumluları ve firma yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi. İnşaatın son durumunun ve açılış öncesi süreçte atılması gereken son adımların masaya yatırıldığı toplantı sonrası, hastanenin tıbbi ve teknik bölümlerinde incelemelerde bulunuldu.
Toplantı, yapılan değerlendirmeler ve açılış süreci öncesi atılacak son adımlar hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, "Sağlık Müdürlüğümüzün yöneticileri, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yöneticileri, ilgili birim sorumlularımızın ve firma yetkililerimizle bir araya gelerek inşaatın son aşamasını değerlendirdik ve açılış sürecine dair planlama çalışmalarımızı görüştük. Sağlık Müdürlüğü ve hastane teknik ekiplerimiz firma ekipleriyle birlikte zaten bir süredir fiziki alan düzenlemelerinin detaylarıyla ilgili ortak çalışma yürütüyorlar. 10 günde bir tekrarlanacak süreç değerlendirme toplantıları ilerlememizde bize yol gösterecek. Firma yetkilileriyle yaptığımız görüşmede Kasım ayı sonunda acil servis, poliklinik, ameliyathane, yoğun bakım ve klinik gibi hastanenin işleyişi adına önemli kısımların tüm kontrolleri tamamlanarak teslim edileceği bilgisi aldık. Aralık ayı sonunda ise bina işleyişiyle ilgili tüm teknik sistemler tamamlanarak ekiplerimizin son kontrolüne hazır hale gelecek. Bu sürecin ardında biten ve hizmete hazır tüm yapının son sistem kontrolleri Ocak ayı itibariyle yapılmaya başlayacak. Tıbbi malzeme ve mefruşat süreçlerimiz zaten hali hazırda sürüyor. Tüm bu çalışmalar sonunda, test süreçlerinde herhangi bir uzama olmazsa, yeni hastane ekipmanlarının kurulumu ve Eğitim Araştırma Hastanemizden yeni binamıza gelecek bölümlerin taşınma, yerleşme işlemleriyle birlikte hedefimiz 2025 yılının ilk yarısında hizmete açılma önerisiyle Sağlık Bakanlığımıza son raporu sunmak olacak. Uzun ve zor bir yolculuğun son ve keyifli adımlarını hep birlikte atıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ’En büyük hayalim’ dediği şehir hastanelerimizden biri olan Samsun Şehir Hastanemizi halkımızın hizmetine sunmak hepimiz için büyük onur ve gurur olacak" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
suphe uzerine durdurulan aractan uyusturucu cikti 2 tutuklama 293ptmwQ
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mart, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Şüphe üzerine durdurulan araçtan uyuşturucu çıktı: 2 tutuklama

Kastamonu’da polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu araçta uyuşturucu maddeyle yakalanan 2 şüpheli tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Amirliği ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphe üzerine durdurulan bir araçta arama yapıldı. Aramada, 1.2 gram bonzai yapımında kullanılan ham madde, 0.7 gram metamfetamin, 122.89 gram bonzai tütün karışımı, 1.34 ve 2.17 gram ağırlığında 2 parça narkotik madde, 1 adet uyuşturucu kullanımında kullanılan düzenek, 1 adet hassas terazi ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 11 bin 495 TL nakit para ele geçirildi.
Konuyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin