blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Salıpazarı Barajı inşaatı devam ediyor

Samsun’un doğusundaki dört ilçeye ve 143 yerleşim yerine içme suyu sağlayacak olan Salıpazarı Barajı’nda inşaat çalışmaları sürüyor. Baraj, tamamlandığında bölgeye hem içme suyu temininde hem de ziraî sulamada değerli katkılar sağlayacak.
Temelden yüksekliği 76,02 metre olarak projelendirilen ve 13,19 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacak Salıpazarı Barajı ile yılda 25,74 hektometreküp içme ve kullanma suyu sağlanacak. Bu su, Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçeleri ile bu ilçelere bağlı toplam 143 yerleşim yerinin gereksinimini karşılayacak. Ayrıyeten 13 bin 950 dekar tarım yeri çağdaş sulama teknikleriyle sulanabilir hale gelecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projede şu ana kadar değerli ilerlemeler kaydedildi. Gövde temel hafriyatları tamamlandı, 624 adet taban uygunlaştırma betonunun 420 adedi döküldü. Memba ve mansap batardosu imalatları bitirildi. Rölekasyon-1 (1.401 m), Rölekasyon-2 (4.467 m) ve ripaj (642 m) yolları tamamlandı. Konsolidasyon enjeksiyon imalatlarının yüzde 75’i, perde enjeksiyonların ise yüzde 37’si tamamlandı.
Yetkililer, barajın tamamlanmasıyla birlikte bölgede içme suyu gereksiniminin kalıcı formda çözüleceğini, tıpkı vakitte ziraî üretimde verimliliğin artacağını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’da yeni açılan AFAD Eğitim Merkezi’ndeki tatbikat gerçeğini aratmadı

Bartın’da AFAD Eğitim Merkezi açılış merasiminde gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı.
Bartın Çaybükü köyünde Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Eğitim Merkezi yapıldı. Merkezde zelzele, sel üzere doğal afetlere müdahale uygulama alanlarının yanı sıra dağcılar için tırmanma ve kurtarma, çukur, bataklık ve kuyuya düşen insan ve hayvanlar için kuyu, trafik kazalarında meyyit ve yaralıları kurtarmak için de kazalı araçların yer aldığı eğitim istasyonları oluşturuldu. Teorik ve uygulamalı eğitimin verildiği merkezin açılışına, Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AFAD Vilayet Müdürü Alparslan Yenitürk, il protokolü, komandolar, AFAD ve sivil arama kurtarma grupları katıldı.

Nefesleri kesen tatbikat
Davetliler, eğitim istasyonlarını tek tek gezerek bilgi alırken, arama kurtarma grupları tatbikat gerçekleştirdi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta takımlar, senaryo gereği meydana gelen afet ve olaylara başarılı formda müdahale etti, meyyit ve yaralılara kısa müddette ulaştı.

Beklenen İstanbul sarsıntısına karşı hazırlıklar başladı
Ekiplerin şovlarını izleyerek bilgi alan Vali Nurtaç Arslan, merkezin imalinde emeği geçenlere teşekkür etti. Gazetecilerin sorusu üzerine ise Vali Arslan, beklenen İstanbul sarsıntısının gerçekleşmesi durumunda Türkiye’nin 81 vilayetindeki arama ve kurtarma gruplarının İstanbul’un hangi bölgesine müdahale edeceğinin belirlendiğini söz etti. Yapılan planlamalarda ise Bartın’ın İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinden sorumlu olduğunu tabir eden Vali Arslan, arama kurtarma takımları ile yardımların bölgeye ulaştırılması, tahliye çalışmaları, yıkım enkaz arama üzere tüm mevzularda Bayrampaşa ilçesi ile gerekli uyumun sağlanması için çalışmalara başlandığını söz etti. Vali Arslan, "Hepimizin bildiği üzere beklenen bir İstanbul zelzelesi söylentileri ile ilgili, Türkiye’nin tüm vilayetleri İstanbul’un bir bölgesinden sorumlu olacak. Bartın olarak bize düşen de Bayrampaşa oldu. Gerekli müdahale ve uyum için yapılması gereken tüm çalışmaları kıymetlendiriyoruz. İnşallah beklendiği üzere büyük bir afet olmaz lakin büyük bir zelzeleye hazır olabilmek için çalışmaları süratli bir formda yürütüyoruz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.