Karabük Postası tarafından
21 Mayıs, 2014 14:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu TSO’dan Soma’ya Yardım Eli

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle başlatılanyardım kampanyasına katıldı. Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar Soma'da yaşanan facianın herkesin içine yangın düşürdüğünü belirterek, "Safranbolu TSO Yönetimi olarak bugüntoplanarak 5 bin lira yardım kararı aldık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de bu felaket ile karşı karşıya kalan insanlarımızın ailelerine gerekli maddi yardımın ve desteğin sağlanması amacıyla 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ile bu doğrultudaki mevzuat hükümleri çerçevesinde bir yardım kampanyası düzenlemiştir. Bu kampanyaya tüm üyelerimiz ve arzu eden vatandaşlarımız katılabilecektir. Kampanya için yardımlar TOBB adına açılan Türkiye İş Bankası AŞ. TOBB Şubesi nezdindeki ''TOBB -Soma Maden Faciası Yardım Hesabı'' adı altında 4375 - 45045 numaralı TL hesaba (IBAN numarası TR29 0006 4000 0014 3750 0450 45) yatırılacaktır. Vatandaşlarımızdan yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı şu günlerde halkımızın da beklentileri doğrultusunda büyük felaket yaşayan Soma ilçemizde şehit olan madenci kardeşlerimizin aileleri için her türlü yardım desteğinin sağlanacağını ümit ederiz” Soma kazasının toplu ölümlerin yaşandığı "son acı" olması dileğinde bulunan Acar, Yönetim Kurulu olarak TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun yardım kampanyası çağrısını dikkate aldıklarını belirterek,  ‘’Millet olarak tek yürek olmamız gereken zamandayız. Bu olay içimize yangın düşürdü. İnşallah böyle bir olayla bir daha karşılaşmayız’’dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın polisi dolandırıcılara savaş açtı

Bartın polisi, dolandırıcıların kullandığı ikna metotlarını deşifre ederek, hazırlanan sinema ve broşürlerle insanları uyarıyor.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi takımları, tüm Türkiye’de olduğu üzere Bartın’da da son devirlerde artan telefon ve internet yoluyla dolandırıcılık cürümleri ile ağır uğraş ediyor. Tüm ihtar ve ikazlara karşın çabucak her gün yaşanan dolandırıcılık olaylarına karşı çaba eden gruplar, bir taraftan yürüttükleri inceleme ve araştırmalarla mağduriyetleri gidermeye çalışırken, tekniklerini tek tek deşifre ettikleri dolandırıcılık olaylarıyla ilgili uyarıcı, bilgilendirici görüntü ve broşürlerle insanların dikkatini çekiyor. Son yıllarda sıkça rastlanan ve halk lisanında saadet zinciri olarak bilinen ponzi sistemi, gümrük eserleri çekilişi, vazifelere katıl kazan, konutta ek yarar, kargo ve HGS borcu, asker, polis ve savcı süsü verilerek telefon araması üzere dolandırıcılık formüllerini tel tek deşifre eden ekeipler, hazırlanan görüntü ve broşürlerle yapılması gerekenler ve neden inanılmaması gerektiği üzere mevzular hakkında ayrıntılı bilgi veriyor.
Ekipler, ihtarlarda gerçek olmayacak kadar yüksek çıkar vaat eden tekliflerin, alacak, borç ve yarar üzere sözlerle gönderilen kuşkulu bildiri ya da linklere muhakkak kanılmamasını isteyerek, suçlama yönelterek para istenen telefon görüşmelerinin de dolandırıcıların en yaygın kullandığı yöntemlerdan olduğunu söz etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin