Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ordu’da çöp ayrıştırma makinesine sıkışan genç hayatını kaybetti

Ordu’da, çöp ayrıştırma tesisinde makineye sıkışan genç hayatını kaybetti.
Olay, Altınordu ilçesinde bulunan çöp ayrıştırma tesisinde akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Soner Altun (26) isimli emekçi, çalışma esnasında kendisini iş makinesine kaptırdı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Sıhhat gruplarının yaptıkları incelemenin akabinde Altun’un olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Hayatını kaybeden Soner Altun’un, Ünye ilçesinin Yenikent Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Başkan Güler’den taziye mesajı
Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, toplumsal medya hesaplarından yayınladığı taziye bildirisinde, "Değerli mesai arkadaşımız Soner Altun kardeşimizin elim bir kaza sonucu vefat etmesinin derin hüznünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm çalışma arkadaşlarımıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, yeri cennet olsun" sözlerine yer verdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Haber Merkezi tarafından
11 Nisan, 2025 10:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Op. Dr. Kadir Mercan Excımer Lazer Göz Tedavisini Anlattı

Medikar Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kadir Mercan, Excimer Lazer Göz Tedavisi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Gözlük ve lens kullanımına kalıcı bir çözüm sunan bu tedavi, doğru hasta seçimi ve gelişmiş teknoloji ile yüksek başarı oranı sağlıyor.

Lazer tedavisinin kalıcı olduğunu belirten Dr. Mercan, lazer tedavisi olan bireylerin ilerleyen yaşlarda uzak gözlük takmasına gerek kalmadığını, yalnızca 40 yaş sonrasında tüm bireylerde olduğu gibi yakın gözlüğü ihtiyacı olabileceğini vurguladı.

Hastaların lazer operasyonu sonrasında hızla günlük yaşantılarına dönebildiğini ifade eden Dr. Mercan, işlem sonrasında uygulanan tekniğe göre ilk gün hafif ağrıların olabileceğini ancak bunun kısa sürede geçtiğini belirtti. Tedavi sonrası kuru göz, ışık hassasiyeti gibi yan etkilerin sık görüldüğünü ama bunların çoğunlukla geçici olduğunun altını çizdi.

1. Lazer tedavisi kalıcı bir çözüm mü? Hastalar zamanla tekrar görme bozukluğu yaşayabilir mi?

1. Lazer tedavisi kalıcı bir çözümdür. Eğer bir yıl içinde gözlük numaranız artmadıysa tekrarlama ihtimali neredeyse yoktur.

2. Lazer tedavisi olan bir kişi ilerleyen yaşlarda tekrar gözlük takmak zorunda kalabilir mi?

2. Hayır, lazer tedavisi olan bir kişi ilerleyen yaşlarda tekrar gözlük takmak zorunda kalmaz. Lazer tedavisi kalıcı bir çözüm sağlar. Tabi, 40 yaşından sonra herkeste olduğu gibi yakın gözlüğü kullanılabilir. Ancak sürekli gözlük takma zorunluluğu bulunmamaktadır.

3. Lazer tedavisinden sonra hastalar günlük hayatlarına ne kadar sürede dönebilir? İş, spor veya araç kullanımı gibi aktiviteler için belirli bir bekleme süresi var mı?

3. Operasyondan sonra üçüncü gün hastalar normal hayatlarına döner, fakat biz hastalarımıza her ihtimale karşı bu hassas dönemde on gün istirahat öneriyoruz.

4. Bu tedaviden sonra kuru göz, ışık hassasiyeti veya başka yan etkiler görülme ihtimali var mı?

4. Operasyon sonrası kuru göz, ışık hassasiyeti gibi etkiler hemen her hastada görülebilmektedir. Ancak çoğu geçici etkiler olmakla birlikte bir ila üç ay içinde tamamen kaybolmaktadır.

5. Lazer ameliyatı sırasında hastalar herhangi bir acı hisseder mi? İşlem sonrasında ağrı veya rahatsızlık hissi ne kadar sürer?

5. Operasyon esnasında hastalar hiçbir ağrı hissetmez. Sonrasında ise yapılan yönteme göre ağrı hissedebilir. Örneğin; LASIK tekniğinden sora ağrı olmaz, fakat NOTOUCH tekniğinden sora ilk gün ağrı hissedilebilir. Çoğunlukla da bu ağrı 24 saat sonunda kaybolur.

6. Lazer tedavisinden sonra iyileşme süreci nasıl ilerliyor? Tam iyileşme süresi ne kadar sürer ve hastalar nelere dikkat etmelidir?

6. Operasyondan üç gün sonra hastalar genellikle tam görüşlerine kavuşur. Fakat tabi ki ışık saçılmaları gibi netliği etkileyen faktörlerin tamamen kaybolması ortalama üç ayı bulabilmektedir.

Gözlüksüz ve lenssiz net bir görüş isteyenler için Excimer Lazer Göz Tedavisi operasyonları, Karabük’te her geçen gün daha fazla tercih ediliyor. Gelişen teknoloji ve uzman hekimlerin tecrübesiyle birlikte, bu yöntem hem güvenli hem de yaşam kalitesini artıran kalıcı bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.