blank
Ramazan Öztürk tarafından
09 Eylül, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Okullar Açıldı, Trafik Yoğunluğu Arttı

2024-2025 Eğitim - Öğretim Dönemi’nin başlamasıyla birlikte Karabük'teki trafik yoğunluğu da gözle görülür şekilde arttı. Okulların açıldığı ilk gün vatandaşların büyük çoğunluğunun çocuklarını kendi araçlarıyla okula götürmeyi tercih etmesi, şehir genelinde sabah saatlerinde ciddi trafik sıkışıklıklarına yol açtı. Özellikle okulların bulunduğu bölgelerde trafik yoğunluğu tıkanma noktasına gelirken, hem veliler hem de işe gitmekte olan vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi. Sabah saatlerinde Safranbolu - Karabük istikametinde yaşanan yoğun trafik, sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Birçok veli, okulun ilk günü olmasına rağmen yolda uzun süreler beklemek zorunda kaldı. Trafik yoğunluğunun artmasıyla birlikte Karabük İl Trafik Müdürlüğü, özellikle okul giriş - çıkış saatlerinde trafik düzenlemeleri ve ek önlemler almayı planladıklarını belirtti. Yetkililer, toplu taşımanın daha etkin bir şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çekerken, velilere ve vatandaşlara trafik yoğunluğunu azaltmak için toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri yönünde çağrıda bulundu.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ağustos, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da yanan ormanlık alanlara feromon tuzakları asıldı

Bolu’nun Göynük ilçesinde geçtiğimiz yıl meydana gelen büyük orman yangınının etkilediği alanlarda, ‘dumansız yangın’ olarak isimlendirilen kabuk böceği zararlısına karşı biyolojik uğraş başlatıldı.
Göynük Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Dedeler köyü Köper mevkii başta olmak üzere çeşitli noktalara toplam 30 adet feromon tuzağı yerleştirdi. Göynük Orman İşletme Müdürlüğü Dedeler Orman İşletme Şefliği tarafından yürütülen çalışmalarda, feromon tuzaklarıyla hem kabuk böceklerinin ormana ziyan vermesi önleniyor hem de yangından etkilenmeyen alanların korunması amaçlanıyor. Yetkililer, yapılan uygulamanın "dumansız yangın" olarak isimlendirilen kabuk böceği zararlısına karşı değerli bir adım olduğunu belirterek, "Ormanlarımızı sadece yangınlardan değil böcek tehdidinden de korumak için biyolojik gayrete devam ediyoruz" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin