Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2024 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Nefes borusuna fıstık kaçan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Samsun’da evlerinde ikiz kardeşi ile yemek yerken nefes borusuna fıstık kaçan 2 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evlerinde ikiz kardeşi Ecem ile birlikte yemek yiyen 2 yaşındaki Defne Kayadibi, yediği fıstığın nefes borusuna kaçması sonucu nefes zorluğu çekip morarmaya başladı. Aile fertleri sağlıkçı olan komşularından yardım istedi. Eve gelen sağlık çalışanı komşu çocuğun nefes borusundaki fıstığı, yaptığı heimlick manevrası sonrası çıkarmayı başardı. Ailesinin aracıyla Samsun Eğitim ve Araştırma Çocuk Hastanesine kaldırılan Defne Kayadibi, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kayadini’nin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığına gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(MAY-

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık KARDEMİR Genel Müdürü Peker ile bir araya geldi

Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı ziyaret etti.
Görüşmede kurumlar arası iş birliği ve ortak proje imkanları ele alındı.
KARDEMİR Genel Müdürü Peker, Karabük Üniversitesi Rektörü Kırışık ile makamında bir araya geldi. Ziyarette, iki kurum arasında yürütülebilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Fındık, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Recep Demirsöz ile Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrullah Demiral da katıldı.
Görüşmede, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi, ortak projelerin geliştirilmesi ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak çalışmalar değerlendirildi. Mevcut iş birliğinin sürdürülmesi ve yeni alanlarda ortak adımlar atılması konuları da gündeme geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin