blank
Haber Merkezi tarafından
23 Nisan, 2025 10:32 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

MİLLETVEKİLİ AKAY’DAN 23 NİSAN MESAJI

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, millet egemenliğine vurgu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 105. Yılı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Ulusal Egemenliğin 105. Yılı Kutlu Olsun

Milletvekili Akay yayımladığı mesajında, “105 yıl önce, 23 Nisan 1920’de, Türk milletinin iradesi bağımsızlık yolunda yeniden vücut bulmuş, egemenlik kayıtsız şartsız millete teslim edilmiştir. Emperyalizme karşı dimdik duran halkımız, kendi kaderini tayin etme kararlılığıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak istiklal mücadelesinin meşalesini yakmıştır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu kutlu meşalenin yakıldığı günü de bizlerin yarınları, ülkemizin umudu çocuklarımıza emanet etmiştir.

23 Nisan: Milli İradenin Bayramı

23 Nisan sadece bir takvim yaprağından ibaret değildir. Bu tarih, milletimizin bağımsızlık yolundaki en büyük adımlarından biridir. TBMM’nin açılmasıyla birlikte halkın iradesi, milletin geleceğine yön veren en yüce güç haline gelmiştir. Bu nedenle 23 Nisan, hem millet egemenliğini hem de bu egemenliğin en kıymetli mirasçıları olan çocuklarımızı simgelemektedir.

Geleceğimizin Teminatı Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz

Bugün, millet iradesinin etkisizleştirilmeye çalışıldığı, demokratik kazanımların gölgelenmek istendiği bir dönemde, bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, cumhuriyetimize ve demokrasimize daha da sıkı sarılıyoruz. Çocuklarımızın aydınlık geleceğini hedef alan bu karanlık anlayışlara karşı duracak, onların özgür, eşit ve çağdaş bir Türkiye’de yaşamaları için mücadelemizi sürdüreceğiz.

105.Yıl Kutlu Olsun

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıl dönümünü ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

YÖK Başkanı Özvar: “Filistinli öğrencilere ve akademisyenlere kapımız açık”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, "Filistinli öğrencilere ve akademisyenlere kapımızı açık tutmaya devam ediyoruz" dedi.
YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, Amasya Üniversitesi 2025-2026 akademik yılı açılış programına katıldı. Burada konuşan Özvar, İsrail’in soykırım uyguladığı Filistin halkının karşı karşıya kaldığı zulme değinerek bu durumun her fırsatta dünyaya anlatılması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Erol Özvar, "Geçen sene Gazze ikametli Filistilinli öğrencilerin tahsil fiyatlarını Sayın Cumhurbaşkanımız kolaylık sağlayarak kararname çıkartmak suretiyle tahsil fiyatlarının alınmamasına karar verdi. Bu karar vicdanları soğutan tahminen de dünyada yükseköğretime dair en kıymetli kararlardan biri olmuştur. Filistinli öğrencilere ve akademisyenlere kapımızı açık tutmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
Türkiye’nin zulüm, vahşet ve baskı gören bütün akademisyenlere dünyanın neresinde olurlarsa olsun Türk akademisinin kapılarını açık tutmaya devam edeceğini vurgulayan Özvar, "Sudan’da yaşanan askeri çatışmalar sebebiyle eğitim-öğretimlerine orta vermek zorunda kalan üniversitelerin bir kısmına ülkemizde 3 vilayetimizde kampüslerimizi açtık. Sudan’dan gelen 3 üniversite şu anda ülkemizde eğitim-öğretimlerine sembolik de olsa devam etmektedirler. Rektörlerini, akademisyenlerini ve bir kısım öğrencilerini biz şu anda konuk etmekteyiz. Türkiye bu açıdan zulüm, vahşeti baskı gören bütün akademisyenlere dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Türkiye’nin akademisini, üniversitenin kapılarını açık tutmaya devam ediyoruz" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin