Karabük Postası tarafından
06 Aralık, 2022 14:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Metin Türker Mezarı Başında Anıldı

Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası eski Genel Başkanlarından Metin Türker, ölümünün 25. yılında mezarı başında anıldı. Geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 Aralık 1997'de tedavi gördüğü Amerika'da hayatını kaybeden Türker için ölümünün 25. yılında Öğlebeli Mahallesi'ndeki mezarı başında Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. Anma programına katılan Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç yaptığı konuşmada  Metin Türker’i sadece sendikal başarılarla anmanın yeterli olmayacağını belirterek, “Kendisi 1989 yılında emek mücadelesinin en üst seviyesini, iki şehri bir bütün olarak nasıl hak mücadelesinde olunacağını bizlere göstermiştir. Yine 1994 yılında KARDEMİR’in kapatılmasına karşı şehri bütünleştirmiş Mücadelede yine birlik ve beraberlik içerisinde Karabük ilinin var olmasına vesile olmuş bir liderimizdir” dedi. Konuşmanın ardından Türker’in mezarına karanfil bırakılması sonrası program sona erdi. Anma törenine, Türker'in yakınlarının yanı sıra, Karabük Valisi Fuat Gürel, Çelik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, Karabük TSO Başkanı Fatih Çapraz, Çelik- İş Sendikası genel merkez yöneticileri, KARDEMİR AŞ. yetkilileri, Çelik-İş Sendikası Karabük Şube yöneticileri ve fabrika çalışanları ile Karabük İdman Yurdu futbolcuları katıldı. Öte yandan Metin Türker anısına ONEL AVM içerisinde  Metin Türker Resim Sergisinin açılışı yapıldı. Sergide,  1994 yılındaki sendikal mücadelenin görselleri yer aldı.  (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’daki barajların doluluk oranları belli oldu

Samsun’da içme suyu ve tarımsal sulama açısından önem taşıyan barajların doluluk oranları belli oldu. Devlet Su İşleri (DSİ) verilerine göre kent genelindeki 13 barajın 8’inde su seviyesi yüzde 50’nin altında ölçüldü.
Samsun’da kış mevsiminde yağışlar etkili olsa da barajlardaki doluluk oranlarının barajlara göre farklılık gösterdiği görüldü. Verilere göre en yüksek doluluk oranı yüzde 74,1 ile Derbent Barajı’nda ölçülürken, Derbent’i yüzde 72,3 doluluk oranıyla Dereköy Barajı takip etti. Samsun’a içme suyu sağlayan Çakmak Barajı’nda ise doluluk oranı yüzde 64,4 olarak kayıtlara geçti.
Bazı barajlarda ise doluluk oranlarının yüzde 50’nin altında olduğu belirlendi. Derinöz Barajı yüzde 3,9 ile en düşük doluluk oranına sahip baraj olurken, Duruçay Barajı’nda yüzde 17,4, Ladik Gölü’nde ise yüzde 24,3 doluluk oranı ölçüldü.
Samsun’un önemli su kaynakları arasında yer alan Altınkaya Barajı’nda doluluk oranı yüzde 25,3, Hasan Uğurlu Barajı’nda yüzde 33,1, Suat Uğurlu Barajı’nda yüzde 33,5 olarak açıklandı. 19 Mayıs Barajı’nda doluluk oranı yüzde 45,6, Vezirköprü Barajı’nda ise yüzde 27,7 olarak kaydedildi.
Yetkililer, barajlardaki doluluk oranlarının yağış rejimine bağlı olarak değişkenlik gösterebildiğini belirterek, suyun tasarruflu kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin