blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kızılırmak Deltası’nda görsel şölen: Leylekler, mandalar, atlar, develer ve su papatyaları

Türkiye’nin en kıymetli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası’nda açan su papatyaları, özgürce dolaşan develer, atlar, mandalar ile yuvalarına dönen leylekler havadan görüntülendi.
Samsun’da bulunan UNESCO Dünya Mirası Süreksiz Listesi’nde yer alan ve güçlü biyolojik çeşitliliğiyle öne çıkan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti görsel şölen sunuyor. Bölgedeki doğal ömrün bir kesimi olan yılkı atları ve develer, geniş çayırlarda serbestçe dolaşırken, leylekler yuvalarında gözlemlenebiliyor. Mandalar ve su papatyalarıyla kartpostallık kareler sunan delta, doğal dokusunu koruyarak hem ekolojik hem kültürel zenginliğiyle ön plana çıkıyor. Görsel çeşitliliğin yanı sıra sessizliğin ve huzurun hakim olduğu alan, kent hayatından uzaklaşmak isteyenler için de ülkü bir destinasyon olarak öne çıkıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da ayı bal kovanlarını parçaladı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir ayı, bal kovanlarını parçaladı.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir hafta içerisinde ikinci kere ayılar bal kovanlarına saldırdı. Kış uykusundan uyandıktan sonra sık sık yerleşim yerlerine ve yollara inmeye başlayan ayılar, havaların ısınmasıyla bahçelere çıkartılan kovanlara saldırmaya başladı. Tıpkı hafta içerisinde ikinci sefer arı kovanlarına saldıran ayı, 4 adet arı kovanını parçalayarak arıları telef etti.
Cide ilçesi Bağyurdu Mahallesi’ndeki bahçesine geldiğinde kovanların parçalandığını fark ettiğini söyleyen Süleyman Taçkin, birkaç gün evvel ayının ağabeyine ilişkin 6 kovanı da parçaladığını söz eti. Ayı akınlarından ötürü mağdur olduklarını tabir eden Taçkin, "Ayı kovanların kilidini açamayınca altını kırarak parçalamış. Tüm balları ve yumurtalık çerçevelerini parçalamış. Bundan 4 gün evvel de ağabeyimin meskeninin önüne gelmiş. Onun da 6 kovanını parçalamış. Artık biz bundan ötürü mağduruz. Gece gündüz demeden de beklesek bizi ziyadesiyle rahatsız etmeye başladı. Utanmasa meskenin içine girip ekmek isteyecek. Yetkililerden buna bir deva bulunmasını istiyoruz. Geceleri nöbet tutmanın bir manası da yok. Gündüz de işimize bakamıyoruz. Tüm arıcılar mağdur. Kimse bu mağduriyetimizi gidermiyor. TARSİM de ayı saldırısını sigortalamıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.