Karabük Postası tarafından
27 Kasım, 2022 13:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kıbrıs Gazisi Necati Çankaya Toprağa Verildi

Karabük'te 72 yaşında hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi Necati Çankaya düzenlenen törenle toprağa verildi. Kıbrıs Gazisi Necati Çankaya (72) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Çankaya için Navsaklar köyünde cenaze tören düzenlendi. Türk bayrağına sarılı cenazesi, askerlerin omzunda camiye getirilen Çankaya'nın naaşı kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Törene, Merhum Çankaya'ın yakınlarının yanı sıra Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanı Albay Yusuf Küçükbaşol, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Avcı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Sabahattin Çorbacı, kurum müdürleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (Nurettin Acar)

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gişelerdeki feci kazada hayatını kaybeden öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul’da gişelerde tıra arttan çarpan arabada hayatını kaybeden 63 yaşındaki öğretmen Vahide Kalyoncu, memleketi Zonguldak’ta son seyahatine uğurlandı.
Kuzey Marmara Otoyolu’nda Kurnaköy Gişelerinde yaşanan kazada 67 SF 722 plakalı araba, tıra arttan çarptı. Araçta sıkışan şoför Vahide Kalyoncu (63) ile Ayşen Yıldız (73), Sadi Tanberk (77) ve Özgür Yıldız (67) hayatını kaybetti.
Vahide Kalyoncu’nun cenazesi otopsi süreçlerinin akabinde Alaplı ilçesinde konutunun önüne getirildi. Alaplı Borsa İstanbul Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Yiyecek İçecek Kısmı Öğretmeni olan Kalyoncu için konutunu önünde veda merasimi düzenlendi. Burada yapılan duaların akabinde helallik alındı. Kalyoncu’nun öğrencileri ve mesai arkadaşları merasimde gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze merasimine Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın yanı sıra protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kardeşinin yeterli bir insan olduğunu tabir eden ağabeyi Mehmet Sabri Kalyoncu, "Televizyonda gördüğüm kadarıyla ya kalp krizi yahut öbür bir şey var işin içinde. Fren izi yok. O denli haberimiz oldu. Muhteşem bir insandı. Kardeşim diye değil, harika bir insandı. Büsbütün eğitimci, büsbütün toplumsaldı, hepimizin en toplumsalı oydu. Hakkın rahmetine kavuştuğu için Allah rahmet eylesin. Ömrümce hiç unutamayacağım bir insan. Kardeşim, her şeyim" tabirlerine yer verdi.
Kalyoncu için öğlen vakti Kandilli beldesi Geyikbeli Mahallesi Camii’nde cenaze namazı kılındı. Aynı zamanda izci lideri olduğu öğrenilen Kalyoncu’nun tabutu üzerine izci yeleği bırakılırken öğrencileri ve öğretmenler de izci selamı verdi.
Kalyoncu ve arkadaşlarının Umman’a düzenledikleri seyahatten döndükleri öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.