KBÜ’den Asılsız Haberlere Yalanlama - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Temmuz, 2015 15:29 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’den Asılsız Haberlere Yalanlama

Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği ile ilgili olarak son günlerde kapatıldığı, kapatılacağı, KPSS’de tanımının olmadığı, yetkisiz olacağı şeklinde çıkan haberler üzerine Rektörlük tarafından açıklama yapıldı
Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği ile ilgili olarak son günlerde kapatıldığı, kapatılacağı, KPSS’de tanımının olmadığı, yetkisiz olacağı şeklinde çıkan asılsız haberler üzerine Rektörlük tarafından kamuoyuna açıklama yapılırken, açıklamada; 16 kontenjanın bulunduğu ve herhangi bir mağduriyetin söz konusu olmadığı bildirildi.
Rektörlükten yapılan açıklama şöyle:
“Tıp Mühendisliği bölümünün kapatıldığı ve/veya kapatılacağına ilişkin olarak; 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda da görüleceği üzere 16 kontenjanı bulunmaktadır. Dolasıyla normal eğitim öğretim programı devam etmektedir.
KPSS Kılavuzunda yer almadığından Devlet Personel Başkanlığı’nda tanınırlığı olmadığına ilişkin olarak; Üniversitemiz Tıp Mühendisliği bölümünün Merkezi Yerleştirme Nitelik Kod Kılavuzunda yer alması ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı’ndan talepte bulunulmuş ve bu talebe ilişkin Devlet Personel Başkanlığı’da; “Üniversitelerde açılan yeni bir bölüm veya programdan mezun olan adayların söz konusu sınava girmelerini müteakip Nitelik Kod Kılavuzunda gerekli güncellemeler yapılmaktadır. Bu itibarla, ‘Tıp Mühendisliği” bölümünden mezun olan adayları B grubu kadrolar için yapılan KPSS’ye girmelerini müteakip, anılan Kılavuzda konuya ilişkin düzenleme yapılacaktır.” şeklinde yazılı açıklama yapmıştır.
Yetki Belgesi bulunmadığına ilişkin olarak; Öğrencilerle yapılan bilgilendirme toplantılarında dile getirilen Tıbbi Cihaz Kurumu’nun yönetmelik taslağı tamamlanıp Resmi Gazete’de yayınlanarak hayata geçti. 25 Haziran 2015 Perşembe tarihli ve 29397 saylı Resmi Gazete’de Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan; Tıbbi Cihazların Test, Kontrol Ve Kalibrasyonu Hakkında Yönetmelik (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/06/20150625-4.htm) ve Ek-2 Yetki Grupları Ve Açıklamaları kısmında Çalışacak Uzmanın Öğrenim Durumu kısmında ‘TIP MÜHENDİSLİĞİ’de (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/06/20150625-4-1.pdf )yer almaktadır.
Açıklamalarda da anlaşılacağı üzere, Tıp Mühendisliği bölümü ile ilgili olarak Üniversitemiz yönetimi gereken çalışmaları titizlikle yapıp, takip etmektedir. Öğrenci merkezli yönetim anlayışı güden Üniversitemizde Öğrencilerimizin mağduriyeti söz konusu olamaz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
kendini savci olarak tanitip yasli kadinin altinlarini alan 2 supheli yakalandi ay1EcpBA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendini savcı olarak tanıtıp yaşlı kadının altınlarını alan 2 şüpheli yakalandı

Bolu’da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” yalanıyla 71 yaşındaki kadını 350 bin TL dolandıran 2 şahıs, polis ekiplerinin 250 saatlik güvenlik kamerası incelemesi sonucu İstanbul’da yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, 7 Nisan’da Bolu il merkezinde meydana geldi. İddiaya göre, 71 yaşındaki F.A.’yı telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şüpheliler, yaşlı kadını “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” diyerek korkuttu. Paniğe kapılan F.A., toplam 350 bin TL değerindeki nakit para ve ziynet eşyasını ikametine gelen dolandırıcılara elden teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı kadının ihbarı üzerine Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

250 saat kamera izlemesi

Şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki çok sayıda güvenlik kamerasını ve şüpheli aracı mercek altına aldı. Yaklaşık 250 saatlik kamera kaydını saniye saniye izleyen polis, olayı gerçekleştirenlerin F.A. (30) ve P.E. (42) olduğunu tespit etti. Şüphelilerin İstanbul’un Esenyurt ilçesinde olduğunu belirleyen ekipler, 16 Nisan’da iki farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda F.A. ve P.E. yakalanarak gözaltına alındı. Bolu’ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan biri kadın olmak üzere 2 şüpheli, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin