blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da 52 bronzdan oluşan sergi yoğun ilgi gördü

Kastamonu’da Müzeler Haftası aktiflikleri çerçevesinde oluşturulan 52 bronz yapıttan stant, sanatseverlerin ziyaretine açıldı.
Türkiye Cumhuriyetinin 102’nci yılına özel, "102. Yılda 102 Stant, Cumhuriyet’in Işığında Anadolu’nun Kültürel Mirasına Yolculuk" temasıyla hazırlanan ve Kastamonu’dan çıkarılan 52 eser sanatseverlerle buluşturuldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü öncülüğünde Kastamonu Müze Müdürlüğü tarafından "Bronz Eserler Ziyaretçilerle Buluşuyor" standının açılışı gerçekleştirildi. Açılışın akabinde Müzeler Haftası aktiflikleri çerçevesinde, öğrencilere taş baskı atölye çalışması ve kum havuzunda arkeolojik hafriyat çalışması yaptırıldı. Ayrıyeten öğrenciler, müzeyi ziyaret ederek, buradaki eserler hakkında vazifelilerden bilgiler aldı.
Kastamonu Müze Müdürü Erol Kale, Müzeler Haftası aktiflikleri kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Stant hakkında bilgi veren Kale, "Cumhuriyetimizin 102. yılında özel hazırlanan bir stant. Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un şubat ayında lansmanını gerçekleştirdiği 102. yılda 102 stant projesi kapsamında biz de Kastamonu Müzesi olarak Bronz eserler ziyaretçilerle buluşuyor isimli sergiyi gerçekleştiriyoruz" dedi.
Herkesi Müze Müdürlüğünde oluşturdukları standa davet eden Kale, "Sergimizde daha evvel teşhire çıkmamış 52 bronz eser bulunuyor. 2 ay boyunca vatandaşlarımız bu standımızı ziyaret edebilecekler. Herkesi standımıza davet ediyorum" diye konuştu.
Sergiyi gezmeye gelen Atatürk İlkokulu öğrencisi Nurbanu Küllüoğlu ise birinci defa müzeye geldiğini belirterek, "Daha evvel hiç müzeye gitmemiştim. Müze çok hoşmuş. Her şeyi çok beğendim" formunda konuştu.
Sergiyi gezmeye gelen Atatürk İlkokulu öğrencisi Miraç Kesmez de, "Müze benim çok ilgimi çekti. Heykeller bir epey ilgimi çekti. Evvelden yani bundan bin yıl öncesinde Romalılar çok değişik insanlarmış. Yemeklerini tabaklardan yemiyorlarmış. Tarihi eserler çıkartıyorlarmış. Bir epey hoş yerler gördük, müzeyi gezdik. Ben daha öncesinde müzeye gitmemiştim, birinci sefer müze geziyorum" sözlerini kullandı.
Açılışa Kastamonu Vali Yardımcısı Aydın Ergün, Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kerem Seven ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da evin çatısında mahsur kalan kediyi itfaiye ekipleri kurtardı

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde çıktığı çatıda mahsur kalan kediyi itfaiye grupları kurtardı.
Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde vatandaşlar, boş bir binanın çatısında mahsur kalan kediyi fark edince durumu Hanönü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü gruplarına bildirdi. İhbar üzerine tfaiye takımları, mahsur kalan kediyi çatıdan indirdi.
Gerekli denetim ve bakımları yapılan kedi, doğal hayat alanına salındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.