karabuk
İmsak 05:53
Güneş 07:18
Öğle 13:07
İkindi 16:13
Akşam 18:46
Yatsı 20:06
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
67adabfcf2d48
Berkay Doğan tarafından
13 Şubat, 2025 11:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KARDEMİR TİS Görüşmelerinde 3. Oturum 18 Şubat’ta

Özçelik-İş Sendikası ve KARDEMİR arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin üçüncü oturumu 18 Şubat’ta gerçekleşecek. Şube Başkanı Kenan Yılmaz, işçilerin haklarını en iyi şekilde koruyacak bir sözleşme imzalamak adına sürecin titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR) ile Özçelik-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin üçüncü oturumunun 18 Şubat'ta yapılacağı açıklandı. Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, sürecin işçiler için en iyi şekilde sonuçlanması adına büyük bir gayretle çalıştıklarını belirtti.

GÖRÜŞMELERDE ANLAŞMA SAĞLANAN MADDELER

Toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde şu ana kadar KARDEMİR A.Ş. ile 1 madde, bağlı kuruluşlardan KARDÖKMAK A.Ş. ile ise 17 madde üzerinde uzlaşı sağlandığını ifade eden Yılmaz, müzakerelerin verimli geçtiğini ancak henüz tamamlanmadığını belirtti. İşçilerin haklarını en iyi şekilde koruyacak bir sözleşme imzalamak adına sürecin titizlikle yürütüldüğünü ifade etti.

“EMEĞİN ASLANLARI İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”

Sürecin tüm işçilerin beklentilerini karşılayacak şekilde ilerlemesi için çaba gösterdiklerini belirten Kenan Yılmaz, "Emeğin Aslanlarını hak ettiği toplu iş sözleşmesiyle bir an önce buluşturabilmek adına canla başla çalışıyoruz. İşçimizin alın terinin karşılığını tam anlamıyla almasını sağlamak için mücadelemiz sürüyor" dedi.

Ayrıca, görüşmelerin karşılıklı anlayış çerçevesinde yürütüldüğünü ve tüm sürecin işçilerin lehine sonuçlanması için azami hassasiyet gösterildiğini belirten Yılmaz, çalışanlara kazasız, sağlıklı ve huzurlu bir çalışma dönemi diledi.

ÜÇÜNCÜ OTURUM 18 ŞUBAT’TA DEVAM EDECEK

Özçelik-İş Sendikası ile KARDEMİR A.Ş. arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin üçüncü oturumu, 18 Şubat Salı günü gerçekleştirilecek. Görüşmelerde özellikle ücret artışı, sosyal haklar ve çalışma koşulları gibi kritik konuların ele alınması bekleniyor.

Toplu iş sözleşmesi sürecinin çalışanlar için olumlu bir şekilde tamamlanması adına sendikanın mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini vurgulayan Kenan Yılmaz, müzakerelerin sonunda işçilerin haklarını en iyi şekilde koruyan bir anlaşmaya varılmasını umduklarını belirtti. Gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılmaya devam edileceği ifade edilirken, işçiler ve sendika yetkilileri, görüşmelerin hayırlı sonuçlanması temennisiyle 18 Şubat’taki oturumu bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadenizde dev dalgalar sahili yikti gecti yHTlzLMa
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karadeniz’de dev dalgalar sahili yıktı geçti

Samsun’da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Karadeniz’de oluşan 2-3 metrelik dev dalgalar, Atakum sahilinde yürüyüş yollarına ve tesislere zarar verdi.
Samsun’da 3 gündür aralıksız devam eden yağışla birlikte etkili olan şiddetli fırtına, özellikle Atakum ilçesinde hayatı olumsuz etkiledi. Karadeniz’de oluşan dev dalgalar zaman zaman 2 ila 3 metreyi aşarak sahile vurdu. Fırtınanın etkisiyle büyüyen dalgalar, sahil şeridini adeta yıktı geçti.
Dalgaların taşıdığı devasa kayalar yürüyüş alanlarına fırlarken, bazı noktalarda yürüyüş yollarında çökmeler meydana geldi. Sahil boyunca maddi hasar oluştuğu gözlemlendi. Dev dalgalar, sahildeki duş ve soyunma kabinlerine de zarar verdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise bariyer koyarak yürüyüş yollarında önlemler aldı.
Vatandaşlar, yıllardır Atakum’da yaşadıklarını ve ilk defa bu kadar büyük dalgalarla karşılaştıklarını belirterek sahilde birçok hasar meydana geldiğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin