Reklam
Reklam

SAFRANBOLU’DA ÇİFTE STANDART İDDİASI!

Haber Merkezi tarafından
18 Haziran, 2025 16:02 tarihinde yayınlandı
0

-Tarihi Kadayıfçı’ya zabıtadan üst üste ceza kesildiği aynı uygulamanın çevredeki işletmelere yapılmadığı öne sürülüyor.

-Kaldırım işgali sebebiyle bir işletme cezaya maruz kalırken, benzer durumda olan esnaflara müdahale edilmediği iddia ediliyor.

-İddialara göre; dükkanın bulunduğu yeri satın almak isteyen ve belediye başkanına yakın olduğu belirtilen bir iş insanı nedeniyle baskı uygulanıyor.
Safranbolu’da hizmet veren Tarihi Safranbolu Kadayıfçısı, dükkanının önüne koyduğu şemsiyenin kaldırım işgali gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından kaldırıldığı iddia edildi.

Safranbolu’da hizmet veren Tarihi Safranbolu Kadayıfçısı’na zabıta tarafından peş peşe kesilen cezalar, esnafın tepkisini çekti. Kaldırım işgali gerekçesiyle dükkan önündeki şemsiyesinin kaldırıldığını belirten işletmenin sahibi Fatih Akça, benzer uygulamaların çevredeki bazı iş yerlerine yapılmadığını belirtti. Esnaf çevresinden edindiğimiz bilgilere göre, işletmenin bulunduğu yerin bir iş insanı tarafından satın alınmak istendiği; ancak mal sahibinin satışa yanaşmaması üzerine, belediye uygulamalarında bu işletmeye yönelik özel bir baskı oluşturulduğu iddia ediliyor. Söz konusu iş insanının, Safranbolu Belediye Başkanı’na yakın bir isim olduğu ifade ediliyor. Kamera kayıtları ve gözlemlerimiz, çevredeki başka işletmelerin de kaldırımda masa, sandalye ve şemsiye kullandığını ortaya koyarken, yalnızca bu işletmeye ceza kesilmesi iddiası dikkat çekiyor.  Herhangi birini doğrudan suçlamak istemesek de, bölgede uygulanan bu farklı muamelenin kamuoyunda ciddi soru işaretleri doğurduğu açık.

İşletme sahibi Fatih Akça, doğup büyüdüğü Kıranköy’e hizmet vermek amacıyla açtıkları yöresel lezzetlerin yapıldığı ekmek kapısına ceza üstüne ceza kesildiğini söyledi. Aynı zamanda sokaktaki diğer işletmelerinde kaldırımı işgal ettiğini söyleyen Fatih Akça, “Şu an dükkana yaptığım yatırımı bile karşılayamıyorum, üstelik kiracıyım. Artık ceza ödemekten bıktım ve ödeyecek durumum da kalmadı” dedi.

 Fatih Akça konuşmasında: “İşletmelerde çifte standart olmasın, bizi şikayet edenlerin olduğu söyleniyor. Bize siz de komşularınızı şikayet edin bile deniyor,  ben komşularımı niye şikayet edeyim. Yazıktır, günahtır” diyerek zabıtanın son olarak kaldırımı işgal ettiği için şemsiyeyi kaldırdıklarını söyledi.

GEÇİM KAPIMIZI KAPATMAMIZI İSTİYORLAR

Akça konuşmasında: “Bizim bahçede müşterilerimizi ağırlamak için yerlerimiz var. Kapımızın önünde müşteri ağırlamak gibi bir derdimizde yok. Sadece müşteriyi karşılıyoruz. Burada bir şemsiye olduğu zaman, en azından sabah 10’dan akşam 18’e kadar güneşin altındayız. İçeriden doğru da müşteriyi karşılayamıyoruz. İllaki kapıda durmamız gerekiyor. Bir şemsiye koymuştuk. Onu da kaldırdılar. Görüldüğü gibi diğer esnaflarda şemsiyeler var. Bu yoldaki esnafların birçoğunun kaldırımda ürünleri bulunuyor. Kaldırımda yürünemiyor ama biz onlar kaldırsın demiyoruz. Bizdeki şemsiyenin kimseye zarar verdiğini düşünmüyoruz. Biz üç defa ceza yedik. Ödediğim ve ödeyemediğim cezada var. Sadece müşteri karşılamak istiyoruz. Buraya kamyonet, araba park ediliyor. Buranın otopark haline getirileceği söylendi. Belediye Başkanı bizzat söyledi. Ancak bizim dükkan yüksek olmağı için büyük bir araç geldiğinde dükkanın kapısı hiç görünmüyor. Karşıda ikinci el eşya bile satılıyor. Bize deniliyor ki siz de şikayet edin, biz niye komşularımızı şikayet edelim. ‘Ama sizi şikayet ediyorlar o nedenle ceza kesiyoruz’ dediler. Birileri bizim kapatmamızı istiyor. Bizim ekmeğimizle oynamasınlar. Ben buraya çok masraf yaptım. İnanın burası çöplük gibiydi, tinercilerden ayıkladım. Şimdi bana burayı bırakmam için ceza üstüne ceza kesmenin ne anlamı var bilemiyorum. Benim ve kardeşimin tek geçim kaynağı bu dükkan, beni neden cezalandırıyorsunuz?”diyerek isyan etti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin

Çorum’da kamyon ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

corumda kamyon ile traktor carpisti 1 olu 2 yarali GsvwTmPy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’un Sungurlu ilçesinde kamyonun traktöre çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Sungurlu-Boğazkale karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.D. idaresindeki 06 BVL 368 plakalı kamyon, aynı yönde ilerleyen E.Y. yönetimindeki 19 EE 552 plakalı traktöre çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan traktör, yol kenarındaki tarlaya savruldu. Kazada traktör sürücüsü E.Y. ile traktörde bulunan H.Y. ve F.Y. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde H.Y.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

2 yaralı da ilk müdahalelerinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılar, buradaki tedavilerinin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. H.Y.’nin cenazesi ise savcılık ve olay yeri incelemesinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süre duran trafik, araçların yoldan kaldırılmasıyla normale döndü.

Bizi sosyal medyadan takip edin