Karabük Postası tarafından
14 Mayıs, 2023 21:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Hırsızlık Operasyonu

Karabük'te, iki ayrı hırsızlık olayının şüphelileri yakalanarak gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkeze bağlı Cumayanı köyünde bulunan Dikmen Orman İşletme Şefliğine ait 1 adet televizyonun çalınmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayı şüphelileri olduğunu tespit ettiği D.H. (38) ve C.G.'yi (16) yakalayarak gözaltına alırken, çalınan televizyon da ele geçirildi. JASAT ve Safranbolu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Safranbolu ilçesine bağlı Sırçalı köyünde inşaattan çalınan 300 kilogram demir hırsızlığı olayı şüphelileri olduğunu tespit ettiği O.K. (32) ve S.G.'yi (23) de yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılar ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. (Hayrettin Yıldırım)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 22:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yangınların devam ettiği Karabük’te yağmur duası yapıldı

Karabük'ün Safranbolu ve Ovacık ilçelerinde devam eden orman yangınları nedeniyle "yağmur duası" yapıldı. Seccade ve şemsiyesini alan vatandaşlar tarihi namazgahta dua etti.
Safranbolu İlçe Müftülüğü tarafından Safranbolu ve Ovacık ilçelerinde 6 gündür devam eden orman yangınları ve uzun süredir yağmur yağmaması nedeniyle "yağmur duası" düzenlendi. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ilçedeki Hıdırlık Tepesi'ndeki namazgahta ikindi namazının ardından İlçe Müftüsü Aydın Bostancı tarafından yağmur duası yapıldı. Bostancı, dua öncesi yaptığı konuşmada Hıdırlık Tepesi'nin önemli bir mekan olduğunu aktararak, "Türkler Anadolu'ya geldiğinde Safranbolu'ya ulaştıklarında ilk yerleşme yeri olarak kayıtlarda ifade ediliyor. Buraya yerleşmişler, ilk defa buraya gelmişler, Hıdırellez programlarını burada yapmışlar. Tarihte yapılan bütün yağmur duaları burada yapılmış. Önemli, kültürümüzde, tarihimizde yeri olan bir mekandayız" dedi.
Yangınların bir haftadır devam ettiğini hatırlatan Bostancı, "Köylerimiz etkilendi, ilçelerimiz etkilendi, insanlar etkilendi, boşalan köyler oldu. Canlılar yandı, tabiattaki ayısı, kurdu, tavşanı, karıncası, böceği, belki binlerce can bu yangınla beraber can verdi. Dolayısıyla artık arşı alaya değdi tabiri caizse. Devletimiz ve milletimiz el birliğiyle bir mücadele veriyor. Bin 500-2 bin kişi ormanın dört bir yanında havadan-karadan mücadele veriyor. Allah yardımcıları olsun" diye konuştu.
Bostancı yağmur duasının üç gün boyunca devam edeceğini açıklarken, konuşmanın ardından yağmur duası yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin