karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
a2
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 12:39 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Karabük’te Aile Haftası kutlamaları yürüyüş ile başladı

Karabük'te, Aile Haftası etkinlikleri dahilinde açılış yürüyüşü gerçekleştirildi.
Kemal Güneş Caddesi'nde bulunan Evkur AVM önünden başlayan yürüyüş, Onel AVM önünde sona erdi. Etkinlik, vatandaşlar ve kamu kurumlarından temsilcilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Yürüyüşün ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç bir konuşma yaptı. Ailenin toplumsal yapıdaki önemine değinen Bilgiç, şunları kaydetti:

"Aile, her insanın dünyaya gözlerini açtığı ilk yuvadır. Sadece biyolojik bir bağ değil; güvenin, sevginin, aidiyetin ve merhametin doğduğu yerdir aile. İnsanı insan yapan değerlerin ilk defa öğrenildiği yerdir. Birlikte gülmenin, birlikte ağlamanın, dayanışmanın ve paylaşmanın anlam bulduğu kutsal bir çatıdır"
2025 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Aile Yılı' olarak ilan edildiğini hatırlatan Bilgiç, "Bu ilan, devletimizin aile kurumuna verdiği önemin açık bir göstergesidir. ‘Türkiye Yüzyılında Ailemiz, İstikbalimiz' anlayışıyla, aile yapımızın korunması ve güçlendirilmesi amacıyla tüm Türkiye'de kapsamlı çalışmalar yürütülmektedir" dedi.

Bilgiç, "Bakanlığımız da bu vizyon doğrultusunda aileye verilen önemi daha da görünür kılıyor, aile yapımızın güçlenmesi için çalışmalarına aynı kararlılıkla devam ediyor. Çünkü biliyoruz ki güçlü aile, güçlü toplumun temelidir .İlimizde de bu bilinçle; aile danışmanlığı, evlilik öncesi eğitimler, sosyal destek modellerimiz ve toplum temelli çalışmalarımızla ailelerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kampus iftarlari etkinligi gencleri ayni sofrada bulusturdu KmJglpyi
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

“Kampüs İftarları” etkinliği gençleri aynı sofrada buluşturdu

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen "Kampüs İftarları" programında gençlerle iftar sofrasında bir araya gelerek Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhuna dikkat çekti.
Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla "Kampüs İftarları" programı düzenlendi. İftar programına Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Gençlerle aynı sofrada iftar yapan Genel Müdürü Efendioğlu, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini belirterek üniversite kampüslerinde düzenlenen iftar programlarının gençleri bir araya getirdiğini ifade etti.
Rektör Yardımcısı Küçük ise öğrenci topluluklarının yürüttüğü projelerin bu başarıda önemli rol oynadığını ifade ederek, öğrencilerin proje ve faaliyetlerini çeşitlendirerek üniversitenin başarılarını artırmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu da üniversitenin son dönemde ÜNİDES programında üst sıralarda yer almasının önemli bir başarı olduğunu belirtti.
İftarın ardından "Kampüste Ramazan Bereketi" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Hacivat-Karagöz ve Aşık ile Maşuk gösterileri katılımcılardan ilgi gördü. Etkinlik boyunca öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı. Öğrenci toplulukları kurdukları stantlarda projelerini tanıttı.
Programın son bölümünde ise üniversiteli gençlerle ÜNİDES buluşmaları gerçekleştirildi. Gençlerin proje ve fikirlerini paylaşma imkanı bulduğu buluşmada, gençlik çalışmalarına yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Programa; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Sena Aygül, Genel Müdür Yardımcıları Tarık Karkınçam, Tuncay Ulusan ve M. Tayyip Kahyaoğlu katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin