Karabük Üniversitesi Siber Güvenlikte Öncü Olacak

Türkiye'nin siber güvenlik kapasitesini artırma hedefiyle başlatılan "Siber Vatan Programı" çerçevesinde Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) önemli bir adım atıldı. Karabük Üniversitesi bünyesinde kurulacak Siber Vatan Projesi Yetkinlik Merkezi için yer teslimi gerçekleştirildi.

Asuman Doğan tarafından
05 Şubat, 2025 10:39 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye Siber Vatan Programı kapsamında, Karabük Üniversitesine kurulacak Siber Vatan Yetkinlik Merkezinin yapımına başlandı. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık merkezin siber güvenlik alanında Türkiye'nin önemli bir üssü olacağını söyledi.
Karabük Üniversitesinde (KBÜ) kurulacak Siber Vatan Projesi Yetkinlik Merkezi için yer teslimi gerçekleştirildi. Bölgenin önemli projelerinden biri olan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle hayata geçirilecek merkezin 5 Nisan’da hizmete açılması bekleniyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, projenin üniversitenin teknoloji ve inovasyon odaklı vizyonuyla uyumlu olduğunu söyledi. Rektör Kırışık, "Karabük Üniversitesi olarak teknoloji ve güvenlik alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyor, ülkemizin dijital dönüşüm sürecine katkı sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz.” diye konuştu.
Üniversitede kurulacak Siber Vatan Projesi Yetkinlik Merkezinin, siber güvenlik alanında ülkemizde önemli bir üs olacağını da kaydeden Rektör Kırışık, “Merkez, öğrencilerimize ve araştırmacılarımıza yeni fırsatlar sunarak akademik ve sektörel iş birliklerini güçlendirecek. Üniversitemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
İMZALAR ATILDI, MERKEZİN YAPIMINA BAŞLANDI
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Mehmet Çetinkaya, Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İsa Avcı, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Fedayi Kesin, yüklenici firma yetkilileri ve müşavir firma temsilcilerinin katılımıyla imzalar atılarak projeye başlandı.
Merkez, öğrencilerin ve araştırmacıların uygulamalı eğitimler alabileceği, akademik projeler geliştirebileceği bir altyapı sunacak. Aynı zamanda, sanayi ve kamu kurumlarıyla ortak çalışmalara ev sahipliği yaparak bölgesel ve ulusal ölçekte siber güvenlik ekosistemine katkı sağlayacak. (Nurettin Acar)

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Şubat, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da jandarma takımları tarafından uyuşturucu operasyonu düzenlendi.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun’un Çarşamba ilçesinde jandarma grupları tarafından kaçakçılık ve uyuşturucu unsur ticaretinin önlenmesine yönelik yapılan araştırma sonucu İ.Z.(55) ve G.T.(57) isimli şahısların uyuşturucu unsur bulundurdukları bilgisine ulaşıldı. Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı gruplarınca şahıslara ilişkin işyerinde yapılan aramada, 33 adet sentetik ecza hap, 59 adet ecstasy, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 34 adet tabanca fişeği ele geçirildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.