Kara yolundaki yaralı yavru ayı DKMP’ya teslim edildi - Karabük Haber Postası
kara yolundaki yarali yavru ayi dkmpya teslim edildi wZFd2ndk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Aralık, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kara yolundaki yaralı yavru ayı DKMP’ya teslim edildi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kara yolunda yaralı halde bulunan yavru ayı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Olay, Safranbolu-Bartın kara yolunun Beştepeler mevkiinde meydana geldi. Güzergahı kullanan sürücüler yolun ortasında hareket etmekte zorlanan ayıyı fark etti.

Araçtan inerek ayının yanına yaklaşan vatandaşlar durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye gelen ekipleri, yaralı yavruyu teslim alarak tedavisinin yapılması için ilgili birime götürdü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq2 7
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
30 Mart, 2026 14:55 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’dan KARDEMİR’e ziyaret ve inceleme

Karabük Valisi Oktay Çağatay, Vali Yardımcıları Erol Özkan, Mustafa Şahin, Kerem Süleyman Yüksel, Murtaza Ersöz, Meral Batı Demirbaş ve Nesrin Uygun ile birlikte Karabük’ün sanayi kuruluşlarından Kardemir A.Ş.’yi ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Vali Oktay Çağatay, Kardemir A.Ş. Genel Müdürü olarak göreve başlayan Niyazi Aşkın Peker’e hayırlı olsun temennisinde bulunarak yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyaretin devamında Vali Oktay Çağatay, Genel Müdür Niyazi Aşkın Peker ve Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kılıç eşliğinde üretim sahalarında incelemelerde bulundu. Bu kapsamda sırasıyla Hammadde Manipülasyon Tesisleri, Kok Fabrikaları, Yüksek Fırınlar, Çelikhane, Çubuk Kangal Haddehanesi ve Demiryolu Teker Üretim Tesisleri ziyaret edilerek yürütülen üretim süreçleri, kapasite durumu ve teknik altyapı hakkında yetkililerden detaylı bilgi alındı.

Gerçekleştirilen incelemelerde Kardemir’in ülke sanayisindeki stratejik önemi, üretim gücü ve istihdama sağladığı katkılar ele alınırken, devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımlar da değerlendirildi.

Vali  Oktay Çağatay, ziyaretin sonunda yaptığı değerlendirmede, Kardemir’in Karabük ve ülke ekonomisi açısından büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, üretim kapasitesinin artırılmasına ve teknolojik gelişmelere yönelik çalışmaların önemine dikkat çekti.

 

Vali Cagataydan KARDEMIRe ziyaret ve inceleme3

Bizi sosyal medyadan takip edin