karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
izmirin sicagindan kacip gumushanede serinlediler Tf1K5r76 jpg
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Temmuz, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

İzmir’in sıcağından kaçıp Gümüşhane’de serinlediler

Yaklaşık bin 500 kilometre uzaktaki İzmir’den Gümüşhane’ye gelen ve çoğunluğu kadınlardan oluşan 9 Eylül Dağcılık Kulübü üyeleri Gümüşhane’nin eşsiz güzelliklerini keşfederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Eşsiz doğal güzellikleri, göz alıcı yaylaları ve gizemli tarihi kalıntılarıyla adeta bir açık hava müzesini andıran Gümüşhane Türkiye’nin dört bir yanından gelen doğaseverleri ağırlamaya devam ediyor.
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Karadeniz turu kapsamında İzmir’den Gümüşhane’ye gelen 29 kişilik 9 Eylül Dağcılık Kulübü üyeleri kentin büyüsüne kapılarak unutulmaz bir maceraya atıldı. Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) yöneticisi ve fotoğraf sanatçısı Metin Aydın’ın rehberliğinde şehrin doğal güzelliklerine hayran kalan ekip, yaklaşık 3 bin metredeki buzul göllerinde yüzerek serinledi.
Toplam 7 günlük Gümüşhane turunda çadırlı kamp kuran doğaseverler ilk olarak Kürtün ilçesindeki Örümcek Ormanları ve Çıkrıkdüzü Yaylası mevkiinde yürüyüş gerçekleştirip Kabaktepe Şehitliğinde İstiklal Marşı’nı okuyup kamp yaptılar. Ardından ekip Torul ilçesi sınırlarında Artabel Gölleri Tabiat Parkına giden grup ünlü alabalık çiftçilerinin olduğu bölgede kamp kurdu.
Ertesi günü 9 kilometrelik Artabel parkurunu yürüyüp yaklaşık 3 bin metrede suyun en temiz halinin olduğu buzul göllerinde yüzerek serinleyip yorgunluklarını atan doğaseverler sonraki gün merkeze bağlı Sarıçiçek köyünde bulunan köy odalarını ziyaret etti. Çorak köyüne bağlı ve etrafındaki 105 yaylanın merkezi konumundaki Taşköprü Yaylasına kamp kuran 9 Eylül Dağcılık Kulübü üyesi sporcular ertesi gün Dumanlı köyü sınırlarındaki Santa Harabelerinde yürüyüş yaparak programlarını sonlandırdı.

“Cennet neresi diye tarif et deseler buraları tarif ederim”
Organizasyon sorumlularından Neşe Balkanlı, “Türkiye’nin gizli hazinesi güzel şehir” olarak nitelendirdikleri Gümüşhane’yi geçen yılın ardından ikinci kez ziyaret ettiklerini belirterek “Geçen sene ilk olarak buraya geldik. Bu sene 29 kişiyle İzmir’den 9 Eylül Dağcılık Kulübünden geldik. Buraları Türkiye’ye tanıtmaktan çok büyük gurur duyuyorum. Cennet neresi diye tarif et deseler buraları tarif ederim. Kültürel, tarihsel ve doğa harikaları olan bir kent” ifadelerini kullandı.

“Burada yaşayanlar çok şanslı”
Karadeniz bölgesine daha önce geldiğini dile getiren Hatice Efe ise “Çiçekleri çok seviyorum. Bu kadar değişik çiçeğin bir arada olması, muhteşem renkleri beni mest etti. Keşke evimin bahçesi buralarda olsa ya da evim buralarda olsa. Çok güzel. Burada yaşayanlar çok şanslı. Bu yeşillik sanki hep bahar. Bu kadar güzellik olur mu? Çok güzel. Tabii bunu bize yaşatan, bu güzellikleri gösteren Neşe Balkanlı ablama çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Diğer bir sporcu Zeynep Fırat da “9 Eylül Dağcılık Kulübünün kamplı etkinliği kapsamında Gümüşhane’ye geldik. Bu bize çok büyük haz ve mutluluk veriyor. Doğası çok güzel. Herkese buraya gelmesini tavsiye ediyorum ve çok mutluyum” dedi.

“Buralara gelenlerin çok mutlu döneceklerinden eminim”
Gümüşhane’ye geldiklerinde kendilerini güzellikler içerisinde bulduklarını kaydeden Aysel İzmirden ise “Çok güzel bir etkinlik için Gümüşhane’ye geldik. Kentin güzel yaylalarını, güzel sularını, güzel doğasının içerisinde bütün güzellikleri içimize çekerek, içimize sindirerek dolaşıyoruz ve çok mutluyuz. Herkesin buralara gelip bu güzellikleri görmesini ben canı gönülden istiyorum, temenni ediyorum. Ülkemiz çok güzel, doğası çok güzel, sularımız, ağaçlarımız, bitkimiz, endemiğimiz, her şeyimiz çok güzel. Buralara gelenlerin çok mutlu döneceklerinden eminim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
deprem tatbikati gercegi aratmadi sKGxxy9E
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Düzce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla deprem ve yangın tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen deprem ve yangın tahliye tatbikatına katılım sağladı. Tatbikat senaryosu gereği, 5 Mart 2026 Perşembe akşamı merkez üssü Düzce olan bir depremin meydana geldiği kabul edilerek, olay 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbarın ardından AFAD, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, UMKE, 112 Acil Servis, MEB AKUB ve emniyet ekipleri hızlı şekilde bölgeye sevk edildi. Gerçekleştirilen tatbikata yönelik değerlendirmelerde bulunan Düzce İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, deprem haftasına yönelik bu etkinlikleri her yıl mart ayının ilk haftasında gerçekleştirdiklerini belirterek, tatbikatla birlikte Düzce’de görev yapan arama kurtarma ekiplerinin çok güçlü bir yapıda olduğunu bir kez daha gördüklerini dile getirdi.
AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör ise, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul, yurt ve pansiyonlarda Deprem Haftası nedeniyle bu tür etkinlikler yapıldığını belirtti. Düzce’deki arama kurtarma ekiplerinin de deprem ve yangın senaryosu çerçevesinde deprem anında öğrencilerin nasıl tahliye edileceğini uygulamalı olarak gösterdiklerini kaydeden Güngör, bu tür eğitimlerin hafta boyunca sürdürüleceğini dile getirdi.
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Gülşen Özer ise olmaması gereken bir gerçeğe hazırlık amacıyla eğitim kuruluşlarına yönelik yapılan bu tarz tatbikatların öneminden bahsederek, başarılı şekilde tamamlanan tatbikattan ötürü emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.
Düzce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda gerçekleştirilen, kurum personelinin afetlere hazırlık ve müdahale kapasitesinin en üst düzeye çıkarılmasının amaçlandığı tatbikatta, senaryo gereği depremden dolayı enkaz altında kalanlar ve depremin ardından çıkan yangında mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı. Tahliye ve yaralılara başarılı şekilde müdahale edilmesi ile tatbikat tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin