Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2024 12:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İran’ın Pakistan sınırında silahlı saldırı: 9 Pakistanlı öldü

İran’ın Pakistan sınırındaki Sistan ve Belucistan eyaletinde, kimliği belirsiz kişiler tarafından oto tamir atölyesine düzenlenen silahlı saldırıda 9 Pakistanlı işçi hayatını kaybetti.

İran ile Pakistan arasında ölümle sonuçlanan saldırılara bir yenisi daha eklendi. İran’ın Pakistan sınırında bulunan Sistan ve Belucistan eyaletine bağlı Saravan kentinde silahlı saldırı düzenlendi. Sirkan mahallesinde bir eve kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen saldırıda 9 Pakistanlı işçi hayatını kaybetti. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Saldırı oto tamir atölyesinde gerçekleştirildi Pakistan’ın İran Büyükelçisi Muhammad Mudassir Tipu yaptığı açıklamada saldırıyı doğrulayarak, silahlı şahısların Pakistanlıların kaldığı oto tamir atölyesine girdiğini ve saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi. Hayatını kaybedenlerin ailelerine tam destek verileceğini belirten Tipu, olayda yaralananların hastanede tedavi gördüğünü ifade etti. Ölen 5 Pakistanlının 10 yıldır İran’da yaşadığını açıklayan Tipu, Pakistan’ın Pencap eyaletinden ülkeye geldiklerini aktardı. Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ile Pakistan Başbakanı Anwaarul Hak Kakar da saldırıyı kınadı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çaycuma’da Çevre Dostu Girişimler ve Sıfır Atık şenliği

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde etraf şuurunu artırmak ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak hedefiyle "Çevre Dostu Teşebbüsler ve Sıfır Atık Şenliği" kapsamında bir dizi aktiflik düzenlendi.
Çaycuma Kaymakamlığı ve Çaycuma Belediyesi iş birliğiyle organize edilen şenlik, Farkındalık Yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe; Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, Şube Müdürü Muhammet Atlı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Vilayet Müdür Yardımcısı Eray Afşar, Kent Kurulu Lideri İsmail İnam, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Etkinlik kapsamında düzenlenen yürüyüşün akabinde, atık eserlerin geri dönüşümünü husus alan çeşitli aktiviteler, fotoğraf standı ve fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Şenlik boyunca iştirakçilere etrafa hassas birey olmanın ehemmiyeti anlatılırken, çocuklar ve gençlerin ağır ilgi gösterdiği etkinliklerde eğlenceli ve öğretici anlar yaşandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin