Reklam
Reklam
gumushanede baygin bulunan yaban kecisi kalp masajiyla hayata donduruldu CKnDygPF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Gümüşhane’de baygın bulunan yaban keçisi kalp masajıyla hayata döndürüldü

Gümüşhane’de yaylada baygın halde bulunan yaban keçisi, veteriner tabiplerin kalp masajı ve enjeksiyon müdahalesiyle yine hayata döndürüldü.

Gümüşhane’nin yüksek rakımlı yaylalarından birinde vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan yaban keçisi için Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğü takımlarına ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine olay yerine süratlice intikal eden takımlar, keçinin kapalı bir alanda uzun müddet mahsur kaldığını ve bu nedenle şuurunu kaybettiğini belirledi.

Veteriner tabip tarafından olay yerinde kalp masajı, enjeksiyon ve destekleyici tedavi uygulamaları yapıldı. Birinci müdahale sonrası şuuru yerine gelen keçinin yaşamsal belirtileri olağana döndü.

Gözlem altında tutulan ve genel sıhhat denetimleri yapılan yaban keçisinin doğal ömrünü sürdürebilecek seviyeye ulaştığı tespit edilince, tekrar doğal ortamına salındı.

O anları Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin “Doğayı korumak, hayatı sürdürmektir. Doğal dengeyi birlikte koruyalım” notuyla toplumsal medya hesabından paylaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonspor kupa macinin hazirliklarini tamamladi VN9ZwIzk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzonspor, kupa maçının hazırlıklarını tamamladı

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde deplasmanda Gençlerbirliği ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamlayarak Ankara’ya hareket etti.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Trabzonspor, maçın hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Teknik Direktör Fatih Tekke yönetiminde gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı. Bordo-mavililer, son çalışmada taktik ağırlıklı bir antrenman yaptı.

Hazırlıklarını tamamlayan bordo-mavililer, antrenmanın ardından özel uçakla Ankara’ya hareket etti.

22 kişilik kamp kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:

“Andre Onana, Onuralp Çevikkan, Ahmet Doğan Yıldırım, Chibuike Nwaiwu, Stefan Savic, Taha Emre İnce, Wagner Pina, Mustafa Eskihellaç, Mathias Lovik, Benjamin Bouchouari, Tim Jabol Folcarelli, Christ Inao Oulai, Salih Malkoçoğlu, Ozan Tufan, Boran Başkan, Ernest Muçi, Onuralp Çakıroğlu, Anthony Nwakaeme, Oleksandr Zubkov, Felipe Augusto, Umut Nayir ve Paul Onuachu yer aldı.”

Bizi sosyal medyadan takip edin