Karabük Postası tarafından
06 Haziran, 2023 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İran, Riyad Büyükelçiliğini 7 yılın ardından yarın yeniden açacak

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Suudi Arabistan ile varılan normalleşme anlaşması çerçevesinde 7 yılın ardından başkent Riyad’da İran Büyükelçiliğinin yarın açılacağını duyurdu.

İran ve Suudi Arabistan, normalleşme anlaşması çerçevesinde yeni adımlar atmaya devam ediyor. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani yaptığı açıklamada, 7 yılın ardından ülkesinin Riyad Büyükelçiliğinin yarın faaliyetlerine yeniden başlayacağını duyurdu. Kenani, “İran İslam Cumhuriyeti'nin Riyad Büyükelçiliği, İran İslam Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu ve İran'ın İslam İşbirliği Teşkilatı Daimi Temsilciliği 6-7 Haziran günlerinde resmen faaliyetlerine başlayacaktır" ifadelerini kullandı. İran-Suudi Arabistan ilişkileri Suudi Arabistan'da 2 Ocak 2016 tarihinde Şii din adamı Nimr en-Nimr'in de aralarında bulunduğu 47 kişinin "terör" suçlamasıyla idam edilmesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası, idamlara tepki gösteren göstericiler tarafından ateşe verilmişti. Riyad yönetimi, tepki olarak İran ile tüm diplomatik ilişkilerini kesme kararı almıştı. Çin'in başkenti Pekin'de 10 Mart'ta gerçekleşen toplantı sonrası İran ile Suudi Arabistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 7 yıl sonra yeniden başlatılması konusunda anlaşmaya varılmıştı. Varılan anlaşma çerçevesinde İran ile Suudi Arabistan'ın iki ay içerisinde diplomatik ilişkilerinin yeniden başlatılacağı ve iki ülkenin karşılıklı olarak büyükelçilikleri ve temsilcilikleri yeniden açacakları belirtilmişti. (İHA)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yalçın Koşukavak: “Şu anda 7. sıradayız, play-off hattına girdik”

Boluspor Teknik Yöneticisi Yalçın Koşukavak, Çorum FK maçının akabinde, "Şu anda 7. sıradayız, play-off çizgisine girdik. Oyuncularımı tebrik ediyorum, inşallah bu türlü kalmaya devam ederiz" dedi.
Trendyol 1. Lig 28. hafta müsabakasında Boluspor, deplasmanda Çorum FK’yı 2-0 mağlup etti. Müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında Boluspor Teknik Yöneticisi Yalçın Koşukavak değerlendirmelerde bulundu. Play-off sınırında kalmak için uğraş edeceklerini söz eden Koşukavak, "Ligin puantaj durumu çok sıkışık olduğundan ötürü iki ekibin da kazanınca play-off sınırına girebileceği bir maçtı. Yüksek konsantrasyonda oynamaya çalıştık lakin oyunun birinci yarısında topun içinde olduğumuz vakitlerde çok yeterli oynadığımız söylenemez. Vakit zaman da savunma duruşunda yanılgılar yaptık. Makûs bir birinci yarı oynadık. İkinci yarı daha düzgün oturduk. Topun içindeki o anları âlâ oynadık. Çok kıymetli bir galibiyet aldık. Şu anda 7. sıradayız, play-off sınırına girdik. Oyuncularımı tebrik ediyorum, inşallah bu türlü kalmaya devam ederiz" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.