Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İlk kadın divan şairi Mihri Hatun’un tespit edilen mezar yerine sanduka yerleştirildi

Amasya’da 15. yüzyılda yaşamış birinci bayan divan şairi Mihri Hatun’un tespit edilen mezar yerine sanduka yerleştirildi.
1460 ile 1506 yılları ortasında Amasya’da yaşayan Mihri Hatun’un vefatının akabinde ailesinin de bulunduğu Pir İlyas Türbesi’ne defnedilen mezarı, 25 yıl evvel soygun teşebbüsüne maruz kalması üzerine müdafaa altına alınan mermer sandukası Amasya Müzesi’ne kaldırılmıştı.
Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Amasya Üniversitesi’nden bilim insanlarının işbirliğiyle yapılan çalışmalar sonucu belirlenen mezar yerine üstü yeşil örtüyle kaplı yeni bir sanduka yerleştirildi.
Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez ile Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin de iştirakiyle Pir İlyas Türbesi’nde düzenlenen programda Mihri Hatun için dualar edilerek sandukanın üstüne karanfiller bırakıldı.
Hattat Hamdullah Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Hakverdioğlu, "25 yıl evvel hayalini kurduğumuz bir olay gerçekleştirildi. Mihri Hatun’un sandukasını yerine koyduk" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çaycumaspor, Zonguldak Ereğlispor’u farklı yendi; 12-1

Zonguldak Harika Amatör Lig’in 19. haftasında Çaycumaspor deplasmanda Zonguldak Ereğlispor ile karşılaştı. Müsabakada Çaycumaspor rakibine 12 gol atarak alandan galip ayrılan taraf olurken, Zonguldak Ereğlispor ise 1 gol kaydedebildi.
Deplasmanlı Muhteşem Amatör Lig’in 19. haftasında Çaycumaspor, Zonguldak Ereğlispor deplasmanından aldığı büyük bir galibiyetle yoluna devam etmeyi sürdürüyor. Bölgesel Amatör Lig (BAL) için çaba eden Çaycumaspor, gayesini daha da ilerletmeye şimdiden kaldığı yerden sürdürüyor.19. haftanın müsabakasında Zafer Kudret Özcan, Hayrettin Kılıç ve Ayşe Yağmur Argun hakem triyosu yönetirken, maçın gözlemcisi ise Osman Nadir Bulut oldu. Çaycumaspor 18. haftada kendi alanında konuk ettiği Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor’u 6-2’lik skorla mağlup ederken, 19. haftada âlâ bir tam düzine gol yağmuru ile müsabakayı 12-1 skorla tamamladı.
Maçın gollerini Onur 4 gol kaydederken, Hakan 3 gol, Oktay 2 gol, Mücahit, Mehmet ve Emre Durdu ise 1’er gol attı. Rakip Zonguldak Ereğlispor ise 1 gol kaydedebildi. Bu skorla birlikte Çaycumaspor puanını 42’ye yükseltti. Zonguldak Ereğlispor’un puanı ise 15 oldu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.