Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti: "Olayın faili gözaltında" - Karabük Haber Postası
giresun valisi mehmet fatih serdengecti olayin faili gozaltinda c8xdi3t7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti: “Olayın faili gözaltında”

Giresun Valisi Mehmet Fatih Fedai, bugün Giresun Toplumsal Bilimler Lisesi’nde bir kişinin mevti bir kişinin de ağır yaralanması ile sonuçlanan olayın zanlısının yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

Olay sonrası okula gelerek yetkililerden bilgi alan Vali Mehmet Fatih Fedai, açıklamalarda bulunarak “Bugün 09.35 sıralarında Giresun Toplumsal Bilimler Lisesi’nde KHK 696 Sayılı, takımlı personel işçisi olan 1972 doğumlu kuşkulu A.T. , iki bayan çalışana taarruz gerçekleştirdi. Bu akın sonrasında maalesef mağdurlardan birisi merhum oldu. Öteki çalışanın ise tedavisi devam ediyor. Bu menfur saldırıyı nefretle kınıyorum. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

“696 Sayılı KHK kapsamında takımlı olarak gözüküyorlar. Süreksiz hükümlü takımından geçilip geçilmediği tetkik edilecek”

Vali Fedai, olayı gerçekleştiren şahısla ilgili olarak ise “Bizim 696 Sayılı KHK kapsamında takımlı olarak gözüküyorlar. Süreksiz hükümlü takımından geçilip geçilmediği tetkik edilecek. Bu bizim kanunlarımızla bağlı, 5 yıldır bu işçi Ulusal Eğitim topluluğumuzda çalışıyor. Son ana kadar bu manada bir düşünce yoktu. Hatta fiyatsız izindeydi. Bunun neden kaynaklandığıyla ilgili isimli soruşturma başlatılmıştır. İdari soruşturma da başlatıldı. Fail gözaltında. Öğrenciler açısından bir dert mevcut değil” diye konuştu.

Vali Mehmet Fatih Fedai, okulun bugün olay sonrası tatil edildiğini, eğitim öğretimin uygun vakitte tekrar başlayacağını kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin