Karabük Postası tarafından
17 Mayıs, 2023 14:54 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Demir Çelik Anadolu Lisesi Proje Okulu Oldu

Karabük Demir Çelik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'Proje Okulu' olarak onaylandı. Demir Çelik Lisesi ile birlikte Abdurrahman Yerlikaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi de Proje Okulu olarak onaylanırken, Karabük'teki Proje Okulu sayısı 11'e yükseldi. Karabük'ün eğitim kalitesinin arttığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; "Devletimizin eğitime sunduğu geniş imkânlar doğrultusunda, okullarımızın kalitesi ile birlikte İlimizin akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her geçen yıl artıyor. Bakanlığımızın onayı ile ilimizde 2 okulumuz daha proje okulu oldu. Böylece ilimiz genelinde özel program ve proje uygulayan eğitim kurumu (Proje Okulu) sayısı 11' e çıktı. Okullarımızın kalitesi her geçen yıl artarak devam ediyor. Proje Okulu olan Demir Çelik Anadolu Lisemizin inşaat çalışmaları hızla devam etmektedir" dedi.  (Nurettin Acar)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin