Reklam
Reklam
cumhurbaskani erdoganin rizede konvoyunun gececegi tunelde trafik polisleri olasi kazayi onledi DA6PAk18
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ekim, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize’de konvoyunun geçeceği tünelde trafik polisleri olası kazayı önledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Rize’nin İyidere ilçesinde konvoyunun geçeceği tünelde arızalanan bir beton mikserinin bir kazaya neden olmaması için trafik polislerinin kritik bir müdahalede bulunduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta 10-12 Ekim tarihleri ortasında 3 günlük program için baba ocağı Rize’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programının son günü olan 12 Ekim pazar günü hava kuralları nedeniyle Rize’den Trabzon’a helikopterle değil de karayoluyla gitmek zorunda kaldı. Trabzon’da katılacağı ‘Yapımı Tamamlanan Tesis ve Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne katılmak üzere Rize’nin Güneysu ilçesindeki konutundan çıkan Erdoğan’ın bulunduğu konvoyun geçeceği dakikalarda Rize’nin Trabzon istikametindeki son ilçesi İyidere ilçesinde bulunan tünel içerisinde bir beton mikseri arıza yaptı. Saniyeler içerisinde beton mikserinin yanına gelen trafik takımları büyük imtihan verdi. Süratle dubaların yerleştirildiği tünelde çabucak güvenlik tedbiri alındı. Trafik aracının zirve lambalarının yakılmasıyla alınan tedbirin yanı sıra trafik polisi de eline aldığı fener ile trafiği yavaşlattı. Bununla da yetinmeyen polis memuru telefonunun ışığını da açarak tünel içindeki ikazlarını sürdürdü. Hızla gelen konvoyu uyarmayı başaran Trafik Bölge Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser Akif Karaduman ve Polis Memuru Fatih Öztürk büyük bir facianın önüne geçmiş oldu. O anlar ise tünelin güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Vali polisleri muvaffakiyet dokümanı ile ödüllendirdi

Bütün bu olayların gerçekleştiği sırada konvoyda olan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş o anları anlatarak polis memurlarının vazife şuuruyla aldıkları önlem sayesinde büyük bir kazanın önüne geçtiğini lisana getirdi. Vali Baydaş, “Ben vilayet sonuna kadar Cumhurbaşkanımızı takip ettim. Tam İyidere tünellerini geçerken halbuki bizden bir dakika evvel İyidere tünelinin içinde bir beton mikseri kaza yapmış. Beton mikserini sağ şeride çekmişler. Yolda bizim trafik takımımızda o beton mikserinin tünelin içinde bozulduğunu fark etmiş. Trafikteki arkadaşlar oraya ulaşmışlar, mikserin önüne park etmişiler. Zira çok yağış vardı göz gözü görmüyordu giderken bütün ışıklarını yakmışlar. Yetmemiş oradaki misyonlu arkadaş tahminen bir yüz metre de öne gelip elinde hem fenerle hem telefon ışığıyla trafik akışını durdurup tek şeride düşürmüş. Olağan o konvoy bir süratle ve birçok araçla geliyor. Ben birkaç araç peşi sıra gelirken onu görünce ’Eyvah dedim çok büyük bir kazadan kurtulmuşuz’ yani. Sonra arkadaşlara talimat verdim o iki işçimizin kim olduğunu tespit edin onlara muvaffakiyet evrakı yazdım. Çok kıymetli bir sorumluluk ve aidiyet sıkıntısı bu sahiden misyon ve sorumluluğun ne kadar kıymetli olduğunun göstergesidir. Arkadaşlarımız harikulâde dikkatle işlerini yaptılar. Bilhassa güvenlik işçisi arkadaşlarımız. Neredeyse programın her günü yağışlıydı ve bu yağışta vazife yerlerinde dikkatlerini yitirmediler ve biz çok önemli bir kaza ihtimalini de atlatmış olduk” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
geceyi aydinlatan simsekler gorsel solen sundu mOL29AFA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Geceyi aydınlatan şimşekler görsel şölen sundu

Karabük’te gece saatlerinde gökyüzünü aydınlatan şimşekler, etkileyici görüntüler oluşturdu. Peş peşe çakan şimşekler geceyi adeta gündüze çevirirken, ortaya görsel manzaralar çıktı.

Kent merkezinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun bulut örtüsü, gece saatlerinde yerini gök gürültülü hava olaylarına bıraktı. Bulutların arasından ardı ardına çakan şimşekler, gökyüzünü saniyeler boyunca aydınlattı. Zaman zaman gökyüzünü baştan sona kaplayan şimşekler, oluşturduğu güçlü ışıklarla gece karanlığını aydınlatırken, kent siluetiyle birleşen görüntüler görsel şölen sundu. Gökyüzünde oluşan zikzak şeklindeki ışıklar ve bulutlar arasındaki parlama anları dikkat çekti.

Kentin birçok noktasından net şekilde görülebilen doğa olayı vatandaşların da ilgisini çekti. Şimşeklerin oluşturduğu ışık gösterisini izleyen vatandaşlar, o anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti.

Yaklaşık bir saat boyunca aralıklarla devam eden şimşek gösterisinin ardından kentte kısa süreli yağış etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri ise bölgede yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edebileceği uyarısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin