blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Temmuz, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çöpte çıkan yangın güneş enerjisi panellerine sıçradı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde sanayi bölgesinde çıkan çöp yangını, rüzgarın tesiriyle büyüyerek güneş panellerine ve paletlere sıçradı. Yangın itfaiye takımları tarafından söndürüldü.
Olay, akşam saatlerinde Tosya ilçesi Yeni Küçük Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, sitede çöplerin bulunduğu alanda başlayan yangın, rüzgarın tesiriyle kısa müddette etraftaki paletlere ve güneş gücü panellerine sıçradı. Yangını fark eden vatandaşların 112 Acil Davet Merkezine yaptığı ihbar üzerine olay yerine itfaiye takımları sevk edildi. Olay yerine gelen takımların müdahalesiyle yangın, büyümeden söndürüldü.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hasta ziyaretinden dönerken annesiyle kurşunların hedefi oldu

Zonguldak’ta 46 yaşındaki adam, boşanma aşamasındaki eşine evinin yolunda kurşun yağdırdı. Eşi ve kayınvalidesi olay yerinde hayatını kaybederken katil zanlısı adam jandarma ekiplerince kıskıvrak yakalandı.
Edinilen bilgilere göre olay Kilimli ilçesine bağlı Şirinköy’de yaşandı. İddiaya göre olay günü Tülay Ündeş (45), birlikte yaşadığı annesi Zaide Alkaç (64) ile hasta ziyareti için akrabalarına gitti. Dönüş yolunda anne-kız, köprü üzerinde ilerledikleri sırada yaklaşık 2 yıldır boşanma aşamasında olduğu eşi Yusuf Ü. araçla yanlarına yaklaştı.
Araçtan av tüfeğini aldığı iddia edilen emekli maden işçisi Yusuf Ü., "Şimdi konuş" diyerek eşi ve kayınvalidesine 7-8 el ateş etti. Evlerinin yolunda silahı görünce kaçmaya çalışan anne ve kızı, kurşunların hedefi oldu. Üç çocuk annesi eşi Tülay Ündeş ve kayınvalidesi Zaide Alkaç’ı öldüren Yusuf Ü., olayın ardından aracıyla kaçarak izini kaybettirmeye çalıştı.

Jandarma kıskıvrak yakaladı
Olayın ardından ceketini düşürerek hızla kaçtığı belirtilen şüpheli için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Jandarma ekipleri, çevre illeri de kapsayacak şekilde kaçabileceği güzergâhları ve ara yollarda yol çevirme uygulamaları yaptı. Şüpheli Yusuf Ü., kaçtığı araçla birlikte Kilimli ilçesinde kıskıvrak yakalandı.

6 ay önce tedbir kararı sonlanmış
İhbar üzerine köye çok sayıda ambulans ile jandarma ekipleri sevk edilirken, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Cumhuriyet savcısı olay yerinde inceleme yaptı. Jandarma Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri çevrede delil topladı. Boşanma süreci kapsamında Yusuf Ü. hakkında daha önce tedbir kararı bulunduğu, bu kararın geçen haziran ayında sona erdiği öğrenildi.
Kilimli Kaymakamı Kübra Demirer de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Jandarma komando ekipleri bölgede güvenliği sağladı. Hayatını kaybeden anne ve kızın cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Muslu Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin