karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
caycumada yeni projeler hayat bulacak pCeEpD9t
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Çaycuma’da yeni projeler hayat bulacak

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde misyon yapan ulusal ve mahallî medya çalışanlarının temsilcileri ile sahipleri İlçe Kaymakamı Adem Kaya’yı makamında ziyaret etti.
Kaymakam Kaya, gazetecilere Çaycuma’da bölgenin en büyük ve en kapsamlı sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezinin inşaatında son kademeye gelindiğini belirtti. Merkezin yaklaşık bir ay içinde tam kapasiteyle hizmete girmesi bekleniyor.
Kaya, "Ameliyathaneler ve idari ofisler kuruldu. Köpeklerin mamaları da burada makinelerle üretilecek. Bu merkez süreksiz değil, kalıcı ve profesyonel bir rehabilitasyon alanı olacak. Doğal hayat alanları da sağlanacak" dedi.
Projede Vilayet Özel Yönetimi, Kaymakamlık ve Belediye’nin ortak çalıştığını belirten Kaya, merkezin tamamlanmasının akabinde etraf belediyelerle birlikte bir birlik kurularak hizmet verileceğini tabir etti. Kaya, "Bu barınak ileride bir hayvanat bahçesine de dönüşebilir. Buraya büyük bir yatırım yapılıyor" diye konuştu.
Manda OSB Türkiye’de Birinci Olacak
Kaymakam Kaya, ilçeye büyük katkı sağlayacak öbür bir projenin de Manda Organize Sanayi Bölgesi olduğunu söyledi. Pirler Köyü’nde atıl durumda olan 800 dönümlük arazinin 400 dönümünün bu proje için ayrıldığını belirten Kaya, "Köy halkıyla görüşmeler yapıldı. Proje çizildi. Bakanlık da dayanak veriyor" dedi.
Türkiye’de birinci defa manda yetiştiriciliğine özel bir OSB kurulacağını vurgulayan Kaya, "Manda sayısını artıracağız, ıslah ve tohumlama çalışmalarıyla Çaycuma’yı teşvik kapsamına alacağız" diyerek kelamlarını tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
deprem tatbikati gercegi aratmadi sKGxxy9E
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Düzce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla deprem ve yangın tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen deprem ve yangın tahliye tatbikatına katılım sağladı. Tatbikat senaryosu gereği, 5 Mart 2026 Perşembe akşamı merkez üssü Düzce olan bir depremin meydana geldiği kabul edilerek, olay 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbarın ardından AFAD, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, UMKE, 112 Acil Servis, MEB AKUB ve emniyet ekipleri hızlı şekilde bölgeye sevk edildi. Gerçekleştirilen tatbikata yönelik değerlendirmelerde bulunan Düzce İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, deprem haftasına yönelik bu etkinlikleri her yıl mart ayının ilk haftasında gerçekleştirdiklerini belirterek, tatbikatla birlikte Düzce’de görev yapan arama kurtarma ekiplerinin çok güçlü bir yapıda olduğunu bir kez daha gördüklerini dile getirdi.
AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör ise, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul, yurt ve pansiyonlarda Deprem Haftası nedeniyle bu tür etkinlikler yapıldığını belirtti. Düzce’deki arama kurtarma ekiplerinin de deprem ve yangın senaryosu çerçevesinde deprem anında öğrencilerin nasıl tahliye edileceğini uygulamalı olarak gösterdiklerini kaydeden Güngör, bu tür eğitimlerin hafta boyunca sürdürüleceğini dile getirdi.
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Gülşen Özer ise olmaması gereken bir gerçeğe hazırlık amacıyla eğitim kuruluşlarına yönelik yapılan bu tarz tatbikatların öneminden bahsederek, başarılı şekilde tamamlanan tatbikattan ötürü emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.
Düzce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda gerçekleştirilen, kurum personelinin afetlere hazırlık ve müdahale kapasitesinin en üst düzeye çıkarılmasının amaçlandığı tatbikatta, senaryo gereği depremden dolayı enkaz altında kalanlar ve depremin ardından çıkan yangında mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı. Tahliye ve yaralılara başarılı şekilde müdahale edilmesi ile tatbikat tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin