Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Haziran, 2017 13:49 tarihinde yayınlandı
0

Bugün Kadir Gecesi

Bektaş:  “Kadir Gecesi  Bin Aydan Daha Hayırlıdır”

Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, Kadir Gecesi nedeniyle açıklama yaptı. Kadir Gecesinin Bin aydan daha hayırlı olduğunu ifade eden Müftü Bektaş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“21 Temmuz Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece Kadir gecesini idrak edeceğiz. Allah Teâlâ bazı zamanları fazilet ve bereket yönüyle diğer zamanlara üstün kılmıştır. Bu faziletli zamanların başında Kadir gecesi gelmektedir. Kadir gecesi ramazanın son on günü içerisindedir. Bazı hadislerde ise bu gecenin Ramazanın 27. gecesi olduğu rivayet edilmektedir. Kuran-ı Kerimde Kadir gecesiyle ilgili özel bir sûre bulunmaktadır. Kadir gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir. Kuran bu gece Hz. Peygambere indirilmeye başlamıştır. Bu gece meleklerin yeryüzünü doldurup müminlere dua ettiği rahmet ve esenlik gecesidir. Bu geceyi; Günahlarımızdan tövbe ederek, namaz kılarak, Kuran okuyarak, nefis muhasebesi yaparak ve dua ederek ihya etmeliyiz. İslam dünyası olarak sıkıntılı zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde çokça dua etmeli, Allah’tan yardım dilemeliyiz. Hz. Peygamber (sav) Kadir gecesinde; “Ey Allah’ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin beni de affet” diye dua edilmesini tavsiye etmiştir. Kadir gecesinin faziletiyle ilgili olarak ise; “Herkim inanarak ve mükâfatını Allah’tan umarak Kadir gecesini ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuştur. Kadir gecesi bütün camilerimizde programlar icra edilecek ve merkezi camilerimiz ibadet etmek isteyenler için sabah namazına kadar açık olacaktır. Bu vesile ile ülkemizin ve bütün İslam âleminin kadir gecesini tebrik eder, bin aydan daha hayırlı olan bu gecede yapacağımız dua ve ibadetlerimizin kabulünü Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
thorsten fink boyle bir kulubun parcasi oldugum icin cok mutluyum JFEIRTT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Thorsten Fink: “Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Göztepe maçının ardından, sezonu güzel bir galibiyetle bitirdiklerini ve bu kulübün bir parçası olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig’in son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe’yi 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, mücadeleyi değerlendirdi. Kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Fink, “Bugün çok şey oldu. Sezonu tamamladık. Harika bir sonuç ve çok iyi performansla sezonu tamamladık. Topa sahip olmada ve geçiş oyununda ekili olduğumuzu gösterdik. Herhangi bir iddiamız olmadan oynadık. Gol yemeden maçı tamamlamak da sevindirici. Sezonu artı averajla bitirdik. Takımın sezon genelindeki performansı, iyi başladı, sonrasında düşüşe geçti ve şimdi de harika bir takıma sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Bizden ayrılacak hoca ve oyuncular var. Bazı oyuncular ayrılacak, bazıları ayrılmak isteyecek. Transfer dönemi geliyor, oyuncularımıza teklifler gelecek. Ayrılacak oyuncularımıza ve teknik ekibimize şükranlarımızı sunuyorum. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum. Ayrılıklar sonrası hangi oyuncuları alacağımıza karar vereceğiz. Gelecek oyuncularla alakalı çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin