Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da zehir tacirlerine geçit yok: 12 gözaltı

Bolu’da son bir haftada düzenlenen 7 farklı uyuşturucu operasyonunda 12 kuşkulu şahıs gözaltına alındı.
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ve Vilayet Jandarma Komutanlığı hudutları içerisinde 28 Nisan-04 Mayıs tarihleri ortasında uyuşturucuya yönelik 7 farklı operasyon yapıldı. Teknik takip sonucunda mesken ve iş yerlerine yapılan baskınlarda 12 kuşkulu gözaltına alındı. Yapılan operasyonlar sonucunda 4.24 gram esrar, 8.23 gram metamfetamin, 0.33 gram kokain hususu, 3.12 gram bonzai unsuru, 9 adet ectasy hususu, 1 adet tabanca ve 8 adet fişek ele geçirildi. Olaylarla ilgili gözaltına alınan 12 kuşkulu hakkında isimli süreç yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ öğrencilerinden SineKültür Kısa Film Festivali’nde çifte başarı

Karabük Üniversitesi(KBÜ) öğrencileri, İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından düzenlenen SineKültür Kısa Sinema Festivali’nde iki belgesel sinemayla finale kalarak kıymetli bir muvaffakiyete imza attı.
İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen SineKültür Üniversiteler Ortası Kısa Sinema Festivali’nde, Safranbolu Türker İnanoğlu İrtibat Fakültesinin iki başka belgesel sineması finale kalma başarısı gösterdi.
Radyo, Televizyon ve Sinema Kısmı 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan "Cam Adam" ve "Doğan" isimli belgesel sinemalar, güçlü kıssaları ve etkileyici sinematografileriyle heyet üyeleri tarafından finale layık görüldü.
"Cam Adam" belgeseli, Adana’da yaşayan ve "cam kemik" hastalığına karşın hayat gayretini sürdüren Zekeriya Ünal’ın hayat hikayesini mevzu alıyor. Sinemanın direktörlüğünü Ahmet Hakan Kurt, manzara direktörlüğünü Yusuf Karaaslan üstlenirken; sinema takımında ayrıyeten Kerim Demirtaş, Tolga Yüksel ve Tunahan Mirza Gülen vazife aldı.
"Doğan" isimli belgesel ise Çankırı’da yaşayan ve görme pürüzüne karşın kendi ömrünü muvaffakiyetle sürdüren Doğan Yurt’un hayatına odaklanıyor. Bu belgeselin direktörlüğünü ise Enes Sirkeci, imaj direktörlüğünü de Süleyman Yıldız üstlenirken; sinema takımında Buğra Karadeniz, Fidan Çaça, Gülüzar Sur ve Damla Kaya yer aldı.
"Cam Adam" ve "Doğan" isimli belgesel sinemaların akademik danışmanlığını ise Radyo, Televizyon ve Sinema Kısmı öğretim üyesi Doç. Dr. Burak Türten yaptı.
Festival, 14-16 Mayıs 2025 tarihleri ortasında İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi’nde düzenlenecek. Üç gün sürecek olan şenlikte finalist sinemaların gösterimleri yapılacak, atölye çalışmaları ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.