Bolu Dağı’nda göz gözü görmüyor - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Dağı’nda göz gözü görmüyor

Bolu Dağı’nın D-100 kara yolu geçişi Düzce mevkiinde sis ve sağanak görüş mesafesini düşürdü.

Bolu Dağı’nda sabah saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde sağanak ve yoğun sis etkili oluyor. Güzergahın Düzce geçişinde Karanlıkdere, Bakacak, Bıçkıyanı, Kaynaşlı kesimlerinde sis sebebiyle görüş mesafesi azaldı. Sis ile birlikte etkili olan yağış da zaman zaman sürücülere zor anlar yaşatıyor. Bölgede ring halinde bulunan Karayolları ve trafik ekipleri sürücüleri hız yapmamaları ve takip mesafesini korumaları yönünde uyarıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 24
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
25 Mart, 2026 14:36 tarihinde yayınlandı
0
0

SP İl Başkanı Gündoğdu’dan Sanayi Uyarısı

Aziz Gündoğdu, Karabük’te son dönemde demir-çelik ve tekstil sektörlerinde yaşanan gelişmelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gündoğdu, kentte üretimin durma noktasına geldiğini, işletmelerin küçülmeye gittiğini ve işten çıkarmaların arttığını belirterek, mevcut tabloyu “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Karabük’ün bir dönem Türkiye’nin önemli sanayi merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan Gündoğdu, özellikle demir-çelik sektörünün şehrin temel direği olduğunu vurguladı. Ancak artan maliyetler ve üreticiyi desteklemeyen politikalar nedeniyle sanayicinin ayakta kalma mücadelesi verdiğini ifade etti.

Tekstil sektöründe de benzer bir daralma yaşandığını dile getiren Gündoğdu, işletmelerin kapanma noktasına geldiğini ve çok sayıda işçinin işsiz kaldığını söyledi. Türkiye genelinde metal ve tekstil sektörlerinde çalışan işçilerin düşük ücret, iş güvencesizliği ve işten çıkarılma korkusuyla karşı karşıya olduğunu belirten Gündoğdu, Karabük’teki durumun bunun somut bir örneği olduğunu kaydetti.

Yetkililere çağrıda bulunan Gündoğdu, “Üreten sanayici neden desteklenmiyor? İşçi neden korunmuyor? Karabük neden kaderine terk ediliyor?” sorularını yöneltti.

Acil önlem alınması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, enerji ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi, yerli üreticinin desteklenmesi ve işçi çıkarmalarının önüne geçecek tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Aksi halde sürecin yalnızca fabrikaların kapanmasıyla sınırlı kalmayacağını belirten Gündoğdu, bunun Karabük’ün geleceğini de olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Saadet Partisi olarak emeğin, üretimin ve adil paylaşımın yanında olduklarını dile getiren Gündoğdu, “Karabük sahipsiz değildir” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.(Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin