Düzce’de birtakım bölgelerde hem güneş hem kar yağışı tesirli oluyor. Ortalarında yalnızca 4 kilometre olan iki bölgenin birinde ağır kar yağışı başka bölgede ise güneş bölgeyi etkiliyor.
Meteoroloji’den yapılan kar yağışı ikazının akabinde kentin yüksek bölümlerinde kar yağışı tesirli oldu. Yer yer 50 santimetreye ulaşan kar kalınlığı aralıklarla yağan kar yağışı ile artarken, birtakım bölgelerde ise güneş hakimliğini koruyor. Bu çerçevede Kaynaşlı’nın yüksek bölümlerinde ağır kar yağışı tesirli olurken, yağışın 4 kilometre uzağında ise güneş açması dikkat çekti. Ağır kar yağışında olan bölge havadan dron ile görüntülenirken, kar yağışının Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren tesirini kaybetmesi bekleniyor.
Samsun’da “Uluslararası Ticaret Elçileri Kooperatifi” kurulacak
Samsun’da, "2025 Memleketler arası Kooperatifler Yılı" kapsamda, kentte tahsil gören yabancı üniversite öğrencilerine yönelik "Uluslararası Ticaret Elçileri Pazarlama ve Satış Kooperatifi" kurulacak.
Sivil toplum kuruluşlarının kurucu iştirakinde hayata geçirilecek kooperatif ile Samsun’daki yaklaşık 6 bin memleketler arası öğrencinin potansiyeli harekete geçirilerek kültürel etkileşim ve ülkeler ortası ticaretin artırılması hedefleniyor. Proje, öğrencilerin hem yurt içinde hem de yurt dışında üretilen mal ve hizmetlerin tanıtımı, pazarlanması ve satışında faal rol almasını öngörüyor.
Yurt dışında tanıtım ve pazarlamaya katkı
Samsun Ticaret Vilayet Müdürü Kürşat Turpçu, kooperatiflerin toplumsal kalkınmadaki rolünü güçlendirmek gayesiyle çok sayıda faaliyetin hayata geçirileceğini söyledi. Turpçu, Samsun’da tahsil gören yabancı öğrenciler için "S.S. Milletlerarası Ticaret Elçileri Pazarlama ve Satış Kooperatifi" kurulacağını belirterek, "Kurucu ortaklarını sivil toplum kuruluşlarının oluşturacağı bu kooperatif ile öğrencilerimizin kültürel etkileşimi artırmalarını, yurt içi ve yurt dışındaki eserlerin tanıtım ve pazarlamasına katkı sağlamalarını amaçlıyoruz" dedi.
2025 yılı boyunca Samsun’da kooperatifçilik temalı eğitimlerden çalıştaylara, tiyatro gösterimlerinden proje müsabakalarına kadar birçok aktifliğin düzenleneceğini tabir eden Turpçu, bu projelerin hem gençler hem de toplumsal kalkınma açısından büyük kıymet taşıdığını vurguladı.
Diğer etkinlikler
"2025 Milletlerarası Kooperatifler Yılı" kapsamda yapılacak öbür etkinlikler ise şöyle:
İlkokul ve ortaokul aktiflikleri: 17 ilçe ve 132 okulda öğrencilere kooperatifçilik eğitimi veriliyor. Eğitimler; sunum, kısa sinema ve oyunlarla destekleniyor. Ayrıyeten Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle bir tiyatro oyunu hazırlanarak 2025-2026 periyodunda sahnelenecek.
Geleceğe Taraf Veren Kooperatifçilik Fikirleri Yarışı: Dijital dönüşüm odaklı, sürdürülebilir üretim ve tüketimi destekleyen yeni kooperatif modelleri geliştirmeyi amaçlayan proje yarışı düzenlenecek.
Cumhuriyet’in 2. Yüzyılında Kooperatifçilik Çalıştayı: Üniversiteler, kamu kurumları ve STK’ların iştirakiyle kooperatifçiliğin yaygınlaştırılması emeliyle çalıştay yapılacak.
Kadın Kooperatifleri Şenliği: Samsun’daki bayan kooperatiflerine yönelik alışveriş merkezlerinde stant açılması ve kapsamlı bir şenlik planlanıyor.
Hatıra Ormanı: Kooperatifçilik şuurunu artırmak amacıyla Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde Milletlerarası Kooperatifler Yılı Hatıra Ormanı oluşturulacak.