Bileği bükülmeyen kardeşler: Rukiye ve Ayşenur - Karabük Haber Postası
bilegi bukulmeyen kardesler rukiye ve aysenur 2MbUbCJd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Bileği bükülmeyen kardeşler: Rukiye ve Ayşenur

Amasya’nın Taşova ilçesinde yaşayan lise öğrencisi kız kardeşler, Okul Sporları Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda fırtına üzere estiler. Rukiye Gürel Türkiye şampiyonu, kardeşi Ayşenur ise Türkiye beşincisi oldu.

Şehit Orhan Gülmez Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Gürel kardeşler, her fırsatı idman yapmak için kıymetlendiriyor. Teneffüste, meskende, okulda, derslerini ihmal etmeden buldukları her yerde bilek güreşi idmanı yapıyor.

’Gücün var boşa gitmesin’

Samsun’da düzenlenen şampiyonada Türkiye şampiyonu olan Rukiye Gürel (18), bilek güreşiyle tanışmasının 3 yıl evvel Vücut Eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle olduğunu belirterek, “Öğretmenim ’Gücün var boşa gitmesin’ kelamıyla başladı her şey. Hiçbir şey bilmeden birinci Türkiye beşincisi oldum. Sonraki yıl Türkiye üçüncüsü, bu sene ise Samsun’da Türkiye birincisi oldum” dedi. Ulusal ekip seçmelerine katılmayı hedeflediğini belirten şampiyon sportmen, “Türkiye birincisi olduktan sonra daha da çok çalışma isteği geldi. Kendime güvendim. Bu vakte kadar kendi bileğimi büken olmadı” diye konuştu.

Rukiye’nin en büyük destekçilerinden biri olan kız kardeşi Ayşenur Gürel (17) de ablasının ve öğretmeninin tavsiyesiyle bilek güreşine başladığını hatırlattı. 9. sınıftan beri bu sporla ilgilenen Ayşenur Gürel, “Yapamayanlara sıkıntı, taktik bilmeyenlere güç. Lakin taktik bilip her şeyi yaparsan kendine güvenip de oluyor. ’Yapamazsın, edemezsin’ diyenlere inat yaptık” formunda konuştu.

Öğrencileriyle gurur duyan Vücut Eğitimi Öğretmeni İsmail Ferit Türker de, Türkiye’yi yurt dışında temsil etmeyi hedefleyen öğrencilerinin ulusal ekibe seçilmelerinin hem kendileri hem de okul için büyük bir gurur olacağını vurguladı. Rukiye’nin hem sağ hem de sol kolda birinci olarak çok güç bir işi başardığını lisana getirerek kardeşine ve arkadaşlarına örnek olduğuna değinen okul müdürü Cafer Çakraz ise şöyle konuştu:

“Şampiyonaya gitmeden evvel bir derece beklediğimizi, birinciliğin çok düzgün olacağını lakin derecenin hangisi olursa olsun bizim için makbul olduğunu söylemiştik. O ise en üstünü yaparak tepeye çıktı” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxxa
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük, 23 Nisan’ı Coşkuyla Kutladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karabük’te düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de büyük bir coşku ve geniş katılımla kutlandı.

Kutlamalar, Yenişehir’deki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıttaki tören sona erdi.

Program, Yeni Mahalle Spor Salonu’nda devam etti. Yoğun katılımın olduğu etkinlik öncesinde Vali Oktay Çağatay ve eşi Hande Çağatay, öğrencilerin hazırladığı resim sergisini gezerek eserler hakkında bilgi aldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan salondaki programda, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen ortaokullar arası şiir okuma yarışmasında birinci olan Öğlebeli Osmangazi Ortaokulu öğrencisi Elif Nur Meküer “Nisan Çiçekleri” adlı şiiriyle, Mimar Sinan Ortaokulu öğrencisi Ömer Faruk Yavaşcı ise “23 Nisan” adlı şiiriyle sahne aldı.

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Oktay Çağatay ve Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya tarafından takdim edildi.

Programda ayrıca; Nene Hatun Anaokulu öğrencilerinin “Kırmızı Beyaz Bayrağım” gösterisi, TOKİ Cevizkent Bahaddin Gazi İlkokulu öğrencisi Muhammed Ali Balcı’nın şiir dinletisi, Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu öğrencilerinin “Mübarek Bayrak” ve Demir Çelik İlkokulu öğrencilerinin “Vatan Marşı” performansları izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Kompozisyon yarışmasında birinci olan Kapullu Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Umut Başkurt, “23 Nisan: Çocukların Omuzlarındaki Gelecek” başlıklı yazısını okudu. Şirinevler Şehit Ercan Hırçın İlkokulu öğrencilerinin “Ay Yıldızlı Bayrağım” gösterisi ve Özel Karabük Final Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin sergilediği yöresel oyunlar programa renk kattı.

Kutlama programı, Mimar Sinan Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı “Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı gösteri ile sona erdi.

Programa;  Vali Oktay Çağatay ve eşi Hande Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Baro Başkanı Av. Emrah Köklü, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdür Vekili Erdem Kadıoğlu, POMEM Müdürü Koray Yalınkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Okan Kirman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin