BEÜ Değerler Akademisi Yaz Boyu Faaliyetlerine Devam Edecek - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Haziran, 2016 08:13 tarihinde yayınlandı
0
0

BEÜ Değerler Akademisi Yaz Boyu Faaliyetlerine Devam Edecek

ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırıma Merkezi (MEDEM)’e bağlı Değerler Eğitimi Kütüphanesi’nde yaz boyu çeşitli faaliyetleri Zonguldaklılarla buluşturmaya devam ediyor. Bülent Ecevit Üniversitesi’nde 2015 yılında kurulan ve kısa adı MEDEM olan Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırıma Merkezi kurulduğu günden beri pek çok çalışmada adından sıkça söz ettiriyor. Merkeze bağlı Değerler Eğitimi Kütüphanesinde bir yandan geleneksel değerlerimizi içeren tezhip, ney, Enderun Buluşmaları, Hadis sohbetleri, ebru kursu, Arapça kursu gibi pek çok kurs devam ederken diğer yandan medeniyet ve değer odaklı düşünce okumaları da devam ediyor. Son olarak Değerler Akademisi uygulamasını hayata geçiren merkezin yaz boyu faaliyetlerine devam edecek. Değerler Eğitimi Kütüphanesi’nde yürütülen tüm kurs ve etkinliklerin ücretsiz olduğunu belirten Merkez müdürü Uzman Elif Gür: “Merkezimiz bir yılı aşkın bir süredir faaliyetlerini sürdürmektedir. Son olarak uygulamaya koyduğumuz ve yaz boyunca devam edecek olan Değerler Akademisi etkinliği ile öğrenciler rahat bir ortamda eğlenerek öğrenmenin şansını yakalıyorlar. MEDEM Değerler Eğitimi Kütüphanesi’nde yaz boyu her yaştan öğrenci için faaliyetlerimiz devam edecektir. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e merkezimize ve merkez bünyesinde sürdürülen faaliyetlere verdiği maddi ve manevi destekleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi. “MEDEM’DE YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER KUŞAKLAR ARASI BİLGİ AKIŞININ SAĞLIK OLMASINI SAĞLIYOR” Geleneksel aile yapısından çekirdek aile yapısına geçişle birlikte kuşaklar arası bilgi akışının zayıfladığını belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer:” Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırıma Merkezi (MEDEM)’i bize ait değerlerin isteyen bireylere sunulması ve bu konuda çalışmaların yapılması için kurduk. Gelinen noktada merkezimizin kısa zaman önce kurulmasına rağmen çok önemli bir mesafe kat ettiğini görüyorum. Bu da böyle bir merkezin üniversitemiz bünyesinde kurulmasının ne denli önemli ve gerekli olduğunu gösteriyor. Merkezde yaz boyunca devam edecek olan Değerler Akademisi’ne her yaştan Zonguldaklının hizmetinde olacaktır. Ben yapılan bu faaliyet dolaysıyla Merkez müdürümüz Uzman Elif Gür’ün şahsında Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırıma Merkezi (MEDEM)’de yürütülen faaliyetlerde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin