blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bayram dönüş yolunda hayat veren uygulama

Bolu’da trafik grupları, bayram dönüş yolundaki şoför ve yolculara kısa görüntüler izleterek trafik kurallarına dair farkındalık kazandırıyor.
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce şoför ve yolcularda trafik şuurunun oluşturulması için uygulama noktasında "Yaşam İçin Kısa Bir Mola" sloganıyla 2019 yılında Ömür Tüneli Projesi oluşturuldu. Bayram dönüş yolunda, uygulama noktasında şoförleri denetleyen gruplar, ömür tüneli diye tabir edilen kapalı çadıra araçları yönlendiriyor. Araçlarla birlikte tünel içerisine giren şoför ve yolcular yaya önceliği ve güvenliği, cep telefonu, sürat ve emniyet kemeri kullanımı bahislerinde hazırlanan kısa görüntüler ile bilgilendiriliyor. Öte yandan, uzun yoldan gelen şoförler ise uygulama noktasında bu alana girerek dinlenme fırsatı buluyor.

"Kaputlara bir şey olması değerli değil insanlara bir şey olmasın"
Polis takımlarının yaptığı bu uygulamayı desteklediğini söyleyen şoförlerden Mustafa Koçer, "Bu stil uygulamaları beğeniyorum. En azından insanların yapacakları yanlışların önüne pürüz olmak için dikkat çekiliyor. Kaputlara bir şey olması değerli değil insanlara bir şey olmasın. Uygulamadan ötürü mutlu oldum, denk geldik" dedi. Farkındalık için gerekli bir uygulama olduğunu vurgulayan Sayın Atalay, "Doğru bir uygulama. Bizim de görüntüdeki üzere süratli kullandığımız vakitler oluyor, aracımızda çocuklarımızın olduğu vakitler oluyor. Görüntüye baktığım vakit gerçekten tehlikeli olduğunu gördüm" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yurt dışında olan Katarlının dairesini basan su 6 esnafı mağdur etti

Bolu’da Katar uyruklu ev sahibi yurt dışında olduğu için 15 gündür müdahale edilemeyen evdeki su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Tavanlardan akan sular nedeniyle ürünleri zarar gören ve elektrik kontağı tehlikesi nedeniyle dükkanlarının elektriği kesilen esnaf, telefonla ulaştıkları ev sahibinin "Yurt dışındayım, gelemem" cevabı üzerine polise giderek şikayetçi oldu.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan apartmandaki bir dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Katar uyruklu bir kişiye ait dairede yaklaşık 15 gün önce su sızıntısı başladı. Ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle daireye müdahale edilemedi. Alt katta bulunan esnafın telefonla ulaştığı ev sahibi iddiaya göre, "Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam" dedi. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar yayıldı. Özellikle kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular, çok sayıda ürünü kullanılamaz hale getirdi. Merdiven yardımıyla dairenin içine bakıldığında evin içerisinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına akması üzerine esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ’a bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik gerekçesiyle apartmanın elektriğini tamamen kesti. Yaşanan olayın ardından 6 esnaf, karakola giderek şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin